(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar het bronsgroen eikenhout, ofwel het bos in Meerssen. Zelfs daar lopen ratten rond, al wordt die in dit geval omschreven als ‘oplettende wandelaar’. Maar of je nu door de linker- of door de rechterhand geslagen wordt, pijn doet het… Maar wat weer een creativiteit van een van onze plantenbroeders!

 

Guerrilla’s in het heuvelland

Het is onmiskenbaar al een tijdje gaande dat zelfs de edele guerrilla-kwekers in de vrije natuur hun toevlucht onder de grond zoeken of anderszins proberen de dames uit het zicht te houden. Waar men vroeger nog wel eens plompverloren een perceeltje wiet in zaaide tussen bomen en oevers en dan later wel zag of het toppen opleverde, moet je tegenwoordig zelfs in het bos zorgen dat de handel niet voortijdig wordt gezien, verraden en opgeruimd.

Enter deze wietteler(s) uit een dorp in het Heuvelland van de Nederlandse provincie Limburg met ongeveer 5840 inwoners, ofwel Meerssen.

Oplettende wandelaar

Aan zijn/haar/hun buitensport activiteiten – uitgraven, met takken slepen, stroomvoorziening aanleggen en dan natuurlijk nog sjouwen met potten, zakken aarde, lampen, water en planten – kwam dinsdagochtend een ongewenst einde door toedoen van reeds genoemde ‘oplettende wandelaar’.

Die liep daar dus gewoon een beetje oplettend te wandelen nabij een braakliggend terrein, om precies te zijn het stuk bosgrond tussen de Maastrichterweg, het Vriendenhofpad en de Proostenhof. Allemaal te vinden in Meerssen dus, net als dit soort zaken die naderhand door de plaatselijke politie voor het nageslacht zijn vastgelegd:

De vogel(s) gevlogen

En ja hoor, zomaar ergens in het braakliggende bos in het Limburgse heuvelland blijken diverse ‘verborgen ruimtes’ te liggen, zoals de politie het fraai weet te verwoorden op hun Facebook. En het zal weer eens niet waar zijn als er niet in een van deze verborgen ruimtes ‘een hennepplantage wordt aangetroffen’. Het is verdorie ook altijd hetzelfde liedje dat onze dienders (moeten) zingen.

Gelukkig is er niemand – denk bijvoorbeeld aan de wietteler(s) – in een kooitje gestopt zullen we maar zeggen en aan bovenstaande foto is te zien is de wiet ook al eerder verkast dan de oplettende wandelaar lief is…

(advertenties)