(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Afgelopen weekend stond Barcelona weer in het teken van ’s werelds grootste cannabisbeurs Spannabis. En het was daar dat Europa’s oudste zadenbank Sensi Seeds bekendmaakte dat het ‘in samenwerking met de cannabisgemeenschap’ nieuwe soorten wil gaan ontwikkelen. Om de zaak alvast goed af te trappen lanceert men in april liefst 11 nieuwe strains!

 

Nieuwe tak van het bedrijf

Zelf zoeken we hier op CNNBS al enige tijd samen met een stuk of vijftig lezers naar een nieuwe killer van een indica, waarvoor een aantal van jullie thuis dus druk in de weer is met testkweken. Maar zoals het hoort en te verwachten valt pakt Sensi Seeds het allemaal iets groter aan.

De grootste en oudste producent van cannabiszaad in Europa kondigt de lancering aan van een nieuw initiatief: Sensi Seeds Research. En dit is wat we daar volgens de Amsterdammers van mogen verwachten: “Een nieuwe tak van het bedrijf, die in samenwerking met de cannabisgemeenschap nieuwe soorten cannabis wil ontwikkelen – om zo op een verfrissende en nieuwe manier aan veredeling te doen.”

Samenwerking met cannabisgemeenschap

De aankondiging werd een maand voor de officiële lancering van het initiatief op 4/20 gedaan op Spannabis in Barcelona, afgelopen weekend. Elk jaar bezoeken tienduizenden consumenten en zakenmensen Spannabis. De aankondiging werd volgens Sensi zelf “met enthousiasme begroet door de breed vertegenwoordigde cannabisgemeenschap”.

En over die cannabisgemeenschap gesproken, die wordt dus nauw betrokken bij het ambitieuze project. Voor de eerste keer in 36 jaar opent het bedrijf de deuren van een deel van zijn onderzoeks- en ontwikkelafdeling en nodigt jullie uit om drie nieuwe soorten te kiezen en een naam te geven waarvan je vindt dat deze permanent in het Sensi Seeds-assortiment moeten worden opgenomen.

“We zijn heel benieuwd naar de soortnamen die deze nieuwe smaken en geuren zullen oproepen. Wij stellen jullie mening zeer op prijs. We vertrouwen op jullie expertise”, verklaart aldus David Duclos van het Sensi Seeds Research-team.

Het beste van oude en nieuwe werelden

Het veredelingsproject van Sensi Seeds Research zal 11 nieuwe cannabis zaadsoorten presenteren. Deze nieuwe strains zijn nauwgezet gekruist met andere zeer bekende soorten uit de befaamde cannabisgenenbank van Sensi Seeds.

De nieuwe soorten cannabis bouwen voort op legendarische Sensi Seeds-soorten als Silver Haze en Black Domina in combinatie met soorten die de laatste jaren populair zijn geworden. Zo kozen de veredelaars van Sensi Seeds Research bijvoorbeeld voor Amerikaanse soorten met een buitengewone potentie en smaak – zoals Chocolope en Fire OG – en voor andere soorten met een hoge CBD-THC-verhouding zoals Harlequin en Swiss Dream.

Een ander unicum voor Sensi Seeds is dat de soorten ook per stuk verpakt leverbaar zijn, naast de gebruikelijke drie, vijf en tien zaden per verpakking. Dit geeft klanten meer keuze bij het kiezen en samenstellen van de genetische eigenschappen die ze zoeken.

Alle elf Sensi Seeds Research-soorten zijn leverbaar vanaf april 2019

(advertenties)