(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het lijkt iedere dag nóg gekker te worden met die politie van ons en hun jacht op wiet. Of beter gezegd, hun jacht op spullen die ze ook gelijk even kunnen meepikken als ze op wiet jagen. Nu blijken de dienders in Zeeland niet alleen de auto’s mee naar het bureau te nemen, maar zelfs televisies van betrapte kwekers!

 

Kaalplukken van wiettelers

Gewoon (nou ja) even een wietkwekerijtje rippen is er tegenwoordig niet meer bij voor de politie. Nee, men neemt van overheidswege ook dolgraag dure spullen, contant geld en auto’s mee nadat de plantjes vermoord zijn en de kweekapparatuur is gesloopt. Ontneming van crimineel vermogen heet dat in vakjargon, en kaalplukken in de de volksmond.

Maar dat kaalplukken neemt inmiddels een beetje akelige vormen aan, vinden wij.

Afgelopen maandag nog konden we bijvoorbeeld al deze foto laten zien van (*ahum) waardevolle spullen die de politie meenam bij een bedrijfspand in Roosendaal waar even daarvoor een wietplantage was ontmanteld:

Zeg maar dag tegen je tv!

Dat was dus in Brabant, maar ook bij de buren in Zeeland kunnen ze er wat van hoor. Maandag werden daar zomaar twee wietkwekerijen in één en dezelfde straat opgerold: de Firenstraat in Sas van Gent. Bij de eerste plantage was behalve de 127 wietplanten niemand aanwezig, dus kwam de onbekende teler van dienst er hier nog enigszins genadig vanaf.

Dat was wel anders bij het tweede wiethok in de straat. Hoewel er hier sprake was van minder planten – slechts 80 – vond de politie het wel nodig om (en we citeren het Politieteam Zeeuws Vlaanderen even netjes nu:) “onder andere twee voertuigen en twee televisies” mee te nemen naar het bureau. Echt, kijk maar naar dit politiekiekje dat ze zelf op hun Facebook hebben gedropt als bewijs van hun heldhaftige arbeid afgelopen maandag:

Haha, hebben ze die zakjes met wiettopjes er nu expres zo bijgelegd om cannabis weer eens in een slecht daglicht te zetten? Het zou ons niet eens meer verbazen ook…

(advertenties)