(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe fijn kan het moderne leven toch zijn… Met dank aan de efficiënt opererende globale postbedrijven kunnen cannabis liefhebbers in het verre Hong Kong nu mee profiteren van de legalisering van wiet in Canada. Tenminste, dat is wat de autoriteiten in het verre oosten stellen naar aanleiding van het fors gestegen aantal kilo’s wiet dat per post wordt opgestuurd.

 

De wereld is een pakketje

Woensdag 17 oktober 2018 was een historische dag. En niet alleen voor Canada, dat toen recreatieve wiet in één klap legaal maakte in heel het land, maar voor iedere aardbewoner die een vriendje heeft in The Great White North.

En met name de inwoners van Hong Kong varen er wel bij, ook al ligt hun stadsstaatje dik tienduizend kilometer van het cannabis walhalla verwijderd. Dankzij de DHL’s van deze wereld profiteert iedereen namelijk mee van de liberale Canadese aanpak!

Verre vrienden

Voor zover we weten hebben we slechts één keer eerder over Hong Kong geschreven op CNNBS. En dat was omdat de zoon van Hollywood-acteur Jackie Chan toevallig net daar gesnaaid werd met wiet, hetgeen deze Jaycee zes maanden gevangenisstraf opleverde voor omgerekend 50 gram wiet p.p. want hij was samen met een vriend.

Nee, dan kan je toch beter een vriend in Canada hebben zitten. Kan je die gelijk vragen om wat lekkers op de post te gooien en goeie kans dat het nog aankomt ook. Tenminste, daar gaan we vanuit als we de nieuwste douanecijfers uit Hong kong vernemen en weten dat de douanes over het algemeen maximaal 10 procent van illegale shit te pakken krijgen. Kortom, over naar Hong Kong, home van ruim zeven miljoen mensen!

Record aantal kilo’s wiet in beslag genomen

Het Customs and Excise Department in de voormalige Britse kolonie – die tegenwoordig door het leven gaat als Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China – maakte deze week bekend dat er in de afgelopen vijf maanden 92 kilo wiet afkomstig uit postpakketjes in beslag is genomen.

En dat is dus meer dan de totale hoeveelheid wiet in de drie jaar (!) daaraan voorafgaande. Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar ging het om 73 kilo en dat is volgens de autoriteiten grotendeels te wijten aan die verdomde Canadezen met hun legale cannabis.

Ze hebben het er maar druk mee bij de post en douane: pakketjes wiet uit Canada!

Wiet, koekjes en olie uit Canada

Nieuwssite Asia Times meldt dat een lokale verslaggever van Sing Tao contact had met een drugsdealer in Hong Kong, die claimt dat hij cannabis en cannabisproducten uit Canada te koop heeft. Zo biedt de handelaar bijvoorbeeld 6 gram ‘wiettoppen met aardbeiensmaak’ aan voor slechts 900 dollar.

Hong Kong dollars weliswaar maar dan betaal je toch nog altijd net iets meer dan 100 euro voor je zes grammetjes. Kortom, een prima handeltje dat laten opsturen vanuit Canada, aangezien een gemiddeld wietje daar rond de 5 euro kost. En dan moet je de wiet in Hong Kong ook nog persoonlijk gaan ophalen ook, in genoemd geval in het Kowloon’s Tsim Sha Tsui district.

Volgens de media in Hong Kong kan je behalve wiettoppen ook snoepjes, koekjes en zelfs olie van overzee kopen. Ook zou een online wietwinkel in de Amerikaanse staat Vermont – waar recreatieve cannabis eveneens legaal is – positief hebben gereageerd op een verzoek om shit naar Hong Kong te sturen…

Douane belooft strengere controles

En dat vinden ze in China dus niet echt leuk. Een woordvoerder van de douane in Hong Kong verklaart dan ook stellig dat men ‘keihard werkt aan het bestrijden van drugssmokkel activiteiten’ en dat men ‘doorgaat met overleggen met overzeese partijen om inlichtingen uit te wisselen’.

In de op 3 na dichtstbevolkte stad ter wereld zelf belooft de douane nóg strenger te gaan controleren. Met snuffelhonden en high-tech apparatuur worden passagiers (inkomend en uitgaand) en hun spullen, postpakketten en vrachtladingen op diverse plekken te grazen genomen.

Ondertussen maakte de politie in Hong Kong bekend dat er in 2018 in totaal 264 wietsmokkel zaken waren en er daarbij 312 mensen zijn gearresteerd. Beide cijfers zijn de hoogste in vijf jaar..

[foto: Talaj/Shutterstock]
(advertentie)