(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zelf zijn wij er al jaren van overtuigd dat cannabis en seks een prima huwelijk vormen. En gelukkig blijken we niet uit onze nek te kletsen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu inderdaad dat vrouwen betere en meer bevredigende orgasmes ervaren als ze van tevoren wiet consumeren!

 

Orgasme

Om maar gelijk met voornaamste conclusie te …eh, komen: vrouwen die voor een vrijpartij cannabis nuttigen hebben dik twee keer zoveel kans op een ‘bevredigend orgasme’ dan vrouwen die zo dom zijn om zich te onthouden van wiet.

Dat kille maar desalniettemin zeer verheugende cijfer staat in de nieuwe studie ‘The Relationship between Marijuana Use Prior to Sex and Sexual Function in Women‘. Het onderzoek dat door de St. Louis University werd uitgevoerd is afgelopen week gepubliceerd in het vakblad Sexual Medicine.

Vragenlijst over seksleven

Voor dit wetenschappelijke onderzoek vulden deelnemende vrouwen een vragenlijst in, waarbij ze een waardering moesten toekennen aan factoren als libido, orgasmes en hun algemene seksleven. Daarnaast moesten ze aangeven of ze cannabis gebruikten, hoe vaak ze blowden (of verdampten of aten/dronken of dabden) en uiteraard of ze aan de wiet gingen voordat ze van bil gaan.

De informatie werd – anoniem – verzameld van 373 individuen, die vanaf maart 2016 een jaar onder behandeling stonden bij een gynaecologische kliniek. De meerderheid van de deelnemers was vrouw, heteroseksueel en blank. Bijna de helft van hen, 176 vrouwen om precies te zijn, rapporteerden dat ze cannabis gebruikten.

Blowen helpt, altijd…

En zo ontdekten de onderzoekers dat vrouwen die blowen voordat ze een potje gaan seksen 2,13 zoveel kans hebben op bevredigende orgasmes dan niet-blowende vrouwen. “Na correctie voor ras en leeftijd hebben vrouwen die regelmatig cannabis gebruiken – ongeacht of ze dat nu voor de seks doen of niet – nog altijd 2,1 keer zoveel kans op bevredigende orgasmes dan degenen met onregelmatige wietconsumptie”, stellen de Amerikaanse wetenschappers.

De positieve impact van wiet op het seksleven van vrouwen in 5 categorieën…

En: “Onder de vrouwen die cannabis nuttigen voor de seks zegt 68,5% dat de algemene seksuele ervaring meer plezierig is, 60,6% bemerkt een stijging van het libido en 52,8% rapporteert een toename van bevredigende orgasmes.” Verder constateren de onderzoekers dat vrouwen die wiet lusten minder last van pijn ervaren. Voor wat betreft het nat worden van de vagina is er geen verschil vast te stellen tussen cannabis consumenten en niet-blowers.

Meer cannabinoïden onderzoek

Hoofdonderzoeker Becky Lynn, professor gynaecologie & verloskunde aan de universiteit van St. Louis, kan niet met zekerheid zeggen wat de reden is voor de verschillen in seksbeleving.

“Wiet schijnt de bevrediging van orgasmes te verbeteren”, schrijft ze in Sexual Medicine deze maand. “Een beter begrip van de rol van het endocannabinoïden-systeem bij vrouwen is belangrijk, omdat er een gebrek is aan wetenschappelijke literatuur. En dat beter begrip kan helpen om behandelingen te ontwikkelen voor seksueel disfunctioneren.”

Maar daar hoef je dus eigenlijk niet op te liggen wachten lijkt ons, mits je dus maar zo verstandig bent om cannabis te consumeren…

[illustraties: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertentie)