(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de Belgische overheid het an sich verstandige besluit neemt om een bureau medicinale cannabis op te richten om de teelt van medicinale cannabis te faciliteren, vliegen onschuldige wiettelers met het hart op de juiste plek het gevang in. Zoals Fatih Peeters, de voorzitter van cannabis social club Oost West Thuis Best. Hij kreeg vorige week 2 jaar cel. Voor het hoger beroep wil hij graag een betere (en geen pro-deo) advocaat . Daarvoor is geld nodig en daarom is er nu een doneeractie van start gegaan voor ‘onze favoriete bloemist’!

 

Celstraf voor telen wiet in social clubverband

Fatih in betere tijden (want vrij man)…

Met afschuw nam cannabis minnend Nederland en België vorige week kennis van het vonnis tegen voorzitter Fatih Kanmaz Peeters van cannabis social club Oost West Thuis Best uit Stekene. Behalve forse, onterechte geldboetes van in totaal 33.000 euro moet hij als wietteler van dienst voor de 150 csc-leden ook twee jaar de gevangenis in van de rechter.

Zie het CNNBS-artikel ‘Voorzitter Belgische cannabis social club 2 jaar de cel in‘ van dinsdag 5 maart.

Krankzinnig natuurlijk, aangezien Fatih helemaal geen commerciële motieven heeft voor het kweken van wiet en dus in de verste verte niet lijkt op een drugsdealer zoals justitie hem afschildert. Integendeel, hij helpt mensen die (medicinale) cannabis nodig hebben aan de oogst van één wietplantje, zodat ze JUIST NIET het criminele circuit in hoeven!

Deskundige advocaat voor hoger beroep

Maar van cannabis hebben slechts weinig Belgen kaas gegeten en de pro-deo advocaat die Fatih bijstond in zijn rechtszaak al helemaal niet. Gelukkig is België nog niet zo’n bananenrepubliek dat het drugsveroordeelden verboden is om in hoger beroep te gaan en dus is dit wat Fatih wil. Maar een goeie advocaat, met verstand van cannabiszaken, kost natuurlijk wel geld…

Om aan de benodigde drieduizend euro voor een deskundige advocaat te komen, zijn vrienden en bekenden van de veroordeelde wietteler nu in actie gekomen, onder aanvoering van Gunther Verloo. Onder de titel “Onze favoriete bloemist” (Fatih omschrijft zichzelf namelijk liever als bloemist dan als wietkweker) kunnen sympathisanten via de website Doneeractie een bijdrage leveren aan wat hopelijk een vrijspraak in hoger beroep wordt.

Op het moment van schrijven – maandagmiddag 12.00 uur – is er al een derde van het bedrag toegezegd.

Onze favoriete bloemist

Vanzelfsprekend juicht CNNBS dit initiatief om Fatih uit de bak te houden van harte toe. Want het is precies zoals Gunther het zegt op Doneeractie:

Geef voor Fatih

Dus. Als je iets kunt missen, geef het dan (indirect) aan Fatih Peeters. Niemand hoort voor het kweken van plantjes achter de tralies te zitten en zeker niet iemand die dat vanuit zijn hart belangeloos doet voor andere mensen…

Klik HIEROP en je komt op de juiste pagina van Doneeractie!

(advertenties)