(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tranen in de ogen kregen wij op de redactie toen we de Instagram-foto van wijkagent Carlo Hoedt zagen. Zelden zullen meer dan duizend (!) schitterende wietplanten zo kort voor de finish zijn neergehaald door de overheid als in dit geval in Heelsum. Pak de tissues er maar even bij…

 

Zinloos geweld

Dag in dag uit, jaar in jaar uit blijft een groot deel van ons politie- en justitieapparaat zich bezighouden met planten, wietplanten om precies te zijn. Het resultaat van alle inspanningen is nihil vanuit overheidsstandpunt, want er wordt geen grammetje minder door gerookt. Vanuit ons standpunt is er sprake van enorme kapitaalvernietiging.

En dan bedoelen we niet de salarissen van politie- en justitieambtenaren, maar al die wiet waarmee niets gebeurt omdat ie zonder pardon in de verbrandingsoven wordt geflikkerd. Terwijl diezelfde wiet inmiddels door een groot deel van de wereld officieel als MEDICIJN wordt gezien. Zouden we dan niet beter olie kunnen persen van al die in beslag genomen kilo’s vaak uitstekende nederwiet?!

Woensdag gehaktdag voor wijkagent Carlo

Vergeet het maar, zo verstandig zijn we niet. Integendeel, we modderen gewoon dagelijks verder in dit land. Neem wijkagent Carlo Hoedt, een zelfbenoemde #twittercop die zijn ambtenarensalaris verdient in de Gelderse plaatsen Renkum en Heelsum.

Woensdag was het ook voor hem weer gehaktdag en rolde hij samen met collega’s in Heelsum een wietkwekerij op met planten zo mooi dat we er dus tranen van in de ogen krijgen bij de gedachte dat niets van dit fraais ooit iemands longen bereikt. Kijk maar:

1000 tot 1500 wietplanten

Trots meldt wijkagent Carlo dat het hier (duh) “vermoedelijk om professionals gaat”. En dat je zoiets als dit niet snel in een wiethokje in een woonwijk zult zien. “Dat merk je aan het grote aantal planten, de afzuiging en aan hoe het gebouw is gecompartimenteerd”, vertelt hij aan dagblad De Gelderlander over zijn heldendaad.

Maar je ziet het dus wel in een bedrijfspand zulke grote aantallen planten. In dit geval gaat het volgens de politie om 1000 tot 1500 wietplanten, ofwel “een behoorlijke kwekerij”. En dan ook nog eens van die prachtige en bijna voldragen wietplanten met toppen om van te watertanden, bah bah bah…

Om het rituele slachtfeest helemaal een feestelijk tintje te geven, namen de dienders in Heelsum ook nog maar “een paar voertuigen in beslag”, zoals onze #twittercop het zelf zegt op Twitter.

Nee, zo gaat ie lekker in Nederland mensen 🙁

(advertenties)