(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Drechtsteden Buiten. Ofwel naar het politiedistrict Zuid-Holland-Zuid, want daar zijn binnen enkele dagen in Papendrecht en Sliedrecht twee bijzondere wietplantages ontmanteld. Eentje met een spookbewoner die een bejaardenflat vol plempt met bijna duizend dames en een ijverige hobbyist die in zijn tuin eigenhandig een kelder uitgraaft en met honderden plantjes vult!

 

Een wietkelder… in de tuin

Eerst maar eens beginnen met die 2 mannen van 21 en 43 uit Papendrecht en 1 vrouw van 44 jaar uit Nootdorp. Achter hun huis aan de Wipmolen hadden ze eigenhandig de tuin heringericht en wel zo dat er een flinke KELDER werd uitgegraven. Inderdaad, een kelder in de tuin, iets wat de Politie Drechtsteden-Buiten dan ook omschrijft als “een wel heel bijzondere locatie”.

En dat ziet er dan zo uit mensen, een ondergrondse tuinplantage:

Minder bijzonder – helaas – is de reden waarom de politie deze plaatjes kon kieken: een tip. Dankzij de buurtrat kon men daarom een einde maken aan het leven van 200 wietplanten. Dat gebeurde al op 20 februari, maar pas deze maandag 4 maart werd het nieuws gedeeld via Facebook. Er werden gelijk maar twee auto’s meegenomen en een vuurwapen.

Van dat laatste moeten wij niks hebben, daarom nog maar een laatste fotografische afscheidsgroet van de ondergrondse dames in kwestie:

Seniorenflat met 827 illegale bewoners

Koud een weekje later, we schrijven donderdagavond 28 februari, moesten de nijvere wietbestrijders van de Politie Drechtsteden-Buiten alweer uitrukken naar een bijzondere locatie. Dit keer gaf hun TomTom een senioren-huurflat aan de Lijsterweg in Sliedrecht als eindbestemming aan.

Op dat adres staat niemand ingeschreven in het bevolkingsregister en dat heet tegenwoordig spookbewoning. Houden ze bij de politie niet van, omdat spoken voor nogal wat criminaliteit zorgen en dan ook nog eens “meestal drugsgerelateerd” zoals de dienders het zelf stellen.

En inderdaad, ook in deze spookachtige bejaardenwoning in Sliedrecht werden drugs gevonden. Hoewel drugs, wietplanten eigenlijk. Maar wel heel veel, want de arme agent die ze moest tellen voor de onomkeerbare vernietiging kwam uit op liefst 827. De kwekerij was verder volgens de popo “vakkundig weggewerkt in diverse kamers” en “ook de afzuiging was zodanig goed dat je zelfs binnenshuis geen henneplucht rook”.

Zonde van alle moeite dus, spook of geen spook. In bewegende beelden ziet het er trouwens zo uit:

(advertenties)