(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week weigerde een rechter om Jeffrey Kemper, een jongeman met autisme die zelf zijn medicijn kweekt, te veroordelen. Schitterende actie natuurlijk, maar hoe zit het met al die andere cannabis patiënten die ook geen baat hebben aan reguliere medicatie en thuis voor zichzelf wiet willen kweken? Op die logische (Kamer)vragen mogen justitieminister Grapperhaus en gezondheidsminister Bruins binnenkort antwoord geven.

 

Rechter staat thuisteelt toe

Eerst maar eens de zaak Jeffrey Kemper. Vorige dinsdag besloot de rechterbank in Den Haag dat hij thuis medicinale wiet mag blijven kweken. De rechter vond namelijk voldoende bewezen dat Jeffrey veel baat heeft bij zelf gekweekte cannabis tegen de symptomen van autisme. Daarmee is de uithuiszetting die tegen de Katwijker en zijn vriendin geëist werd ook meteen van de baan.

Fantastisch voor Jeffrey en Debby uiteraard, maar zoals de hoofdpersoon zelf al stelde in een mailtje aan CNNBS: “We leven in een idioot land.”

Op ons internetzusje Mediwietsite kan je het complete artikel over deze zaak teruglezen: ‘Katwijker met autisme mag thuis medicinale wiet kweken‘.

Jeffrey heeft geluk gehad met ‘zijn rechter’, maar tientallen andere patiënten zijn jaarlijks minder goed af als ze voor de rechter moeten opdraven omdat ze zelf thuis wiet als medicijn kweken… [beeld: videofragment RTV West]

Een idioot land en dat is het

Dat we in een idioot land leven is inmiddels gelukkig ook – zij het met mate – doorgedrongen tot het parlement in Den Haag. Want wie er nog een touw aan het (gedoog)beleid kan vastknopen mag het zeggen. Sommige patiënten mogen van de rechter thuis wiet kweken, anderen worden zonder pardon en met de zegen van dezelfde rechterlijke macht op straat gegooid.

Reden voor de drugswoordvoerders van drie politieke partijen – waaronder regeringspartij D66 – om de verantwoordelijke ministers Grapperhaus en Bruins enkele pittige vragen te stellen.

Die kopiëren en plakken we zo dadelijk hieronder, maar je kan alles handig samenvatten met: waarom mogen niet alle mensen die geen baat hebben bij reguliere medicijnen thuis zelf veilig hun wietje kweken? Afwachten trouwens of de twee verantwoordelijke bewindslieden met een fatsoenlijk antwoord komen, of dat ze zich zoals gebruikelijk verschuilen achter allerlei geleuter over internationale verdragen en criminele ondermijning van dit of dat…

‘Je suis Jeffrey’…

Dit zijn de vier zeer zinnige Kamervragen – onder de titel ‘Het kweken van wiet als medicijn’ – van GroenLinks, SP en D66 die afgelopen vrijdag 1 maart zijn ingediend.

* Voor de mensen die bij ‘Tilburg’ geen belletje horen rinkelen, hier lees je over dat fameuze experiment met thuiskwekende patiënten in Brabant dat in 2016 van start ging: ‘Tilburg staat patiënten toe om zelf thuis wiet te kweken‘.

[openingsfoto:  Tracey Walker/Shutterstock]
(advertenties)