(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tot dusver kon je de anti-cannabis acties van onze gewaardeerde politie bijna altijd onderverdelen in twee categorieën: het is een wietkwekerij of het is een knipperij/drogerij. Maar met de razendsnelle – en niet te vergeten lucratieve – opkomst van wietolie moeten we eraan geloven: ook plekken waar olie wordt gemaakt zijn officieel doelwit van de politie!

 

Olie in de Schoenmakerstraat

Heel erg veel informatie over de bust van de politie in Alkmaar is er niet beschikbaar. Zo weten we niet zeker – maar vermoeden doen we het wel – dat de inval woensdagochtend gebeurde naar aanleiding van een tip. Uit zichzelf vinden agenten niet snel een kwekerij, drogerij of desnoods olielab namelijk. Maar gelukkig doen ze er wel alles aan om de burger tot verraad te bewegen, anoniem en wel.

Hoe dan ook, het hennepteam in Alkmaar vertrok met wat wijkagenten richting de Schoenmakerstraat in de kaasstad. “Niet zozeer omdat er een hennepplantage zou zijn gevestigd, maar omdat er van hennep producten zouden worden gefabriceerd”, luidt de officiële verklaring.

Wietolie met THC verboden, ook voor medicinaal gebruik

Helaas bleek die informatie nog juist ook en dat betekende vanzelfsprekend het einde van het olielab. Waar trouwens ook hasj gemaakt werd. Kortom, het zou zomaar kunnen dat honderden mensen – waaronder waarschijnlijk flink wat patiënten – nu verstoken blijven van hun (medicinale) cannabisolie.

Volgens de wetgeving van dit kikkerlandje is wietolie waar THC in zit een verboden harddrug, dus dan móet je het wel illegaal in thuislabs maken nietwaar? Want wietolie met THC is nu eenmaal een bijzonder effectief en gewild product… niet per se voor recreatief gebruik maar wel met name medicinaal.

Afijn, houd er maar vast rekening mee dat dit soort nieuwsberichten over het oprollen van wietolie-labs vaker gaan voorkomen in Nederwietland. Helaas.

(advertenties)