(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je bent nooit te jong om de politie te foppen, althans dat te proberen. Enter een 20-jarige Groninger die bij een politiecontrole weigert de kofferbak van zijn auto te openen. Met de legendarische woorden: ‘Nee, liever niet want daar liggen sekspoppen en -blaadjes in’. Maar de seksshit blijkt 76 kilo wiet plus 69 pakken hasj!

 

Sekspoppen en seksblaadjes

Stomme pech dus voor deze Groningse cannabiskoerier, want dat de politie hem op de A28 nabij Zwolle aanhoudt afgelopen vrijdag, is puur toeval. Routinecontrole noemen de dienders dat. Maar voor de jonge automobilist was het geenszins routine, vandaar wellicht de uiterst originele smoes waarom hij de kofferbak niet wilde openen voor Oom Agent.

“Hij zei zich te schamen omdat hij daar sekspoppen en seksblaadjes in zou hebben liggen. Na enig aandringen ging de kofferbak toch open en vonden onze agenten er dus tientallen kilo’s drugs”, vertelt Dennis Janus van de landelijke eenheid van de politie tegenover RTV Noord.

De 69 pakjes hasj in de ‘seksauto’…

‘Creatief’

Overigens kan de politie het excuus van de Groninger best waarderen, want die wordt als “wel creatief” bestempeld. Maar tegelijkertijd melden de blauwhemden dat ze heus wel wat meer en ergere dingen gewend zijn dan wat sekspoppen in de achterbak van een auto.

De 67 kilo wiet uit de sekswagen…

Jammer dat de partij wiet van 67 kilo en de 69 pakjes hasj – waarvan wij op het blote oog vermoeden dat die ook elk 1 kilo wegen – in beslag zijn genomen en worden vernietigd. “Straatwaarde een half miljoen euro”, aldus de geüniformeerde afpakkers.

De sekssmoeshaas is inmiddels weer vrijgelaten, maar hij moet zich uiteraard nog wel komen verantwoorden bij de rechter, want 135 kilo cannabis is net iets te veel om creatief weg te poetsen…

(advertenties)