(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat wiet kan stinken weten we allemaal. Maar dat wiet zo erg kan meuren dat ze het in een helikopter ruiken die er tientallen meters boven vliegt, dat is toch wel straf! Maar dit is precies wat er gebeurt op de Bahamas, en dat heeft als direct gevolg dat er 200.000 illegale wietplanten en ongeveer evenveel kilo’s wiet worden vernietigd!

 

Wietmeur in OPBAT helicopter

De onnoemelijk grote slooppartij van de autoriteiten vond plaats op woensdag 6 februari, maar is pas afgelopen weekend wereldkundig gemaakt. Onder autoriteiten moeten we trouwens niet alleen ambtenaren van de Bahamas – een eilandengroep in het Caribisch gebied – verstaan, maar ook de Amerikaanse kustwacht en agenten van de Drug Enforcement Administration (DEA).

Met andere woorden; de VS beschouwen de Bahamas als hun achtertuin, net als heel het Amerikaanse continent eigenlijk. Vandaar het bestaan van OPBAT, wat staat voor Operation Bahamas, Turks & Caicos. Op de genoemde verschrikkelijke woensdag in februari vloog een MH-60 Jayhawk helicopter van OPBAT over Andros Island, toen de bemanning een ‘sterke stank van wiet’ rook.

Dat herkenden ze natuurlijk direct daarboven in de lucht, te meer daar deze kustwacht helicopter op ‘joint narcotic interdiction patrol’ was…

Meer dan 200.000 wietplanten

De helicopter keerde als de wiedeweerga terug en pikte agenten van de Royal Bahamas Police Force en de Drug Enforcement Unit op, die eenmaal teruggekeerd naar Andros Island, voortvarend begonnen met het slopen van wat een gigantische wietplantage blijkt te zijn:

‘Succesverhaal’

Uiteindelijk vinden er meer dan 200.000 wietplanten de dood in de overheidsslachting. Bovendien wordt er ook nog eens ‘approximately 460.000 pounds of marijuana’ vernietigd, wat neerkomt op een indrukwekkende hoeveelheid van 210.000 kilo!

Zelfs de levens van de allerkleinsten werden niet gespaard…

Geen wonder dat de baas van OPBAT, ene commandant Mike Benson tevreden is: “De moeite die de Kustwacht, DEA en de politie van de Bahamas hebben gedaan, is opnieuw een succesverhaal dat de effectiviteit van OPBAT’s anti-drugsoperatie onderstreept.”

(advertenties)