(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney’s Sweet n Sour is deze ronde als de schildpad die de wedstrijd langzaam maar zeker wint van de haas. Soms kan het tegenzitten maar ondanks de tegenslagen groeien de planten langzaam maar zeker door. Dat is de beloning voor het geduld en de volharding die je als kweker soms moet opbrengen.

Greenday staat op en ik ben ook net opgestaan. Naast mijn toetsenbord staat een lekker bakkie koffie te dampen. Tijd om de computer aan te zwengelen zodat ik over de Sweet ’n Sour planten kan schrijven. Ik tel de zevende week van de groeifase inmiddels maar de planten zijn helaas nog steeds aan de kleine kant. Het goede nieuws is wel dat ze hun groene kleur weer terugkrijgen en er weer zin in lijken te krijgen. Het slechte nieuws is dat ik toch wel wat fouten gemaakt heb bij deze kweekronde.

Stiekem kletsnat

De kleinste van de vijf heb ik deze week ook naar een grotere 18-literpot verplaatst. Daarbij kwam ik ook meteen achter de reden van haar achterstand. Ik had het plantje namelijk met pot en al, alvast op haar nieuwe pot met aarde gezet. Ik had echter niet door dat haar wortels door de drainage-gaten heen, zo in de grote pot waren gegroeid.

Omdat de aarde in het kleine potje droog was, bleef ik de plant water geven, wat zo de grote pot in stroomde. Deze aarde was daardoor veel te vochtig, en dus stond de plant stiekem veel te nat. Maar goed, nu iedere wietplant in zijn eigen 18-literpot staat, zal ik de waterhuishouding hopelijk weer op orde krijgen.

Meten is weten

Ik heb vaak moeite om de waterhuishouding goed in te schatten, en daarom meet ik het nu met een pH-meter die ook het vochtgehalte in de aarde kan meten. Maar let op want meters kunnen je ook bedriegen. Zo was bij die van mij de batterij op, waardoor het nogal lang duurde voor de meter de juiste pH-waarde aangaf. Hierdoor heb ik de planten de afgelopen twee weken water met een te lage pH-waarde gegeven.

Gelukkig ben ik er nu achter gekomen zullen we maar zeggen. Nu de pH-waarde weer terug op peil is (6,0) zien de planten gelukkig er ook weer wat gezonder uit. Ik heb ze ook weer wat voeding gegeven van Mills. Basis A en Basis B om precies te zijn. T’is makkelijk klaar te maken en heeft een goed effect op de planten.

Bloeien?

Ondanks het bescheiden formaat van de dames, zet ik ze volgende week toch op 12/12. Dit om de simpele reden dat ik snel weer een nieuwe voorrad nodig heb. De planten zullen wat minder opleveren maar dat is dan maar zo. Tot volgende week en smoke on!

Barney Green

(advertentie)