(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de kweektent van Barney Green is een heuse wedstrijd begonnen; de 480 Watt HPS Killer zal zich tegen een 600 Watt HPS lamp moeten bewijzen. Daadwerkelijke bloeiverschijnselen zijn nog niet te zien maar de Gold Bar Kush planten staan al op 12/12. Moge de beste winnen!

Ritmische techno beats en een smakelijke CBD joint brengen me in een lichte trance. Precies het gevoel dat ik nodig heb om achter mijn computer te gaan zitten en te schrijven over de eerste bloeiweek van de Gold Bar Kush. Ik steek mijn joint nog eens aan. Zoals jullie weten test ik deze ronde twee kweeklampen tegenover elkaar: mijn 600 Watt HPS en de HPS Killer ledlamp van groeilampenshop.be.

12/12

Drie van de vijf Gold Bar Kush planten staan inmiddels onder de 600 Watt HPS, en twee onder de HPS Killer. Beide kweeklampen hangen in dezelfde ruimte en staan sinds deze week op 12/12. De led hangt zo hoog mogelijk, helemaal tegen het plafond van de tent. Alle leds branden, zodat de planten nauwelijks strekken.

De dames onder de HPS gaan ook goed, al heb ik niet zoveel speling in de hoogte omdat de afzuiger en het filter enigszins in de weg hangen. Dit heeft als voordeel dat de warme lucht van de HPS direct weggezogen wordt maar als nadeel dus dat ik de HPS niet veel hoger kan hangen.

Mochten de drie planten onder de HPS te hoog worden, dan buig ik ze om (supercroppen) en maak ik ze vast aan een stuk bamboe. Bij de twee planten onder de led heb ik een screen-of-green- ofwel SCROG-rek hangen om de planten kort te houden. Wanneer ze door het rek heen groeien bind ik ze eraan vast en blijft alles op de zelfde hoogte en wordt het licht zoveel mogelijk benut.

Maximumtemperatuur: 28 graden

Met twee kweeklampen in één (weliswaar grote) kweektent, loopt de temperatuur al snel te hoog op. Ik heb mijn ventilator daarom op een kruk gezet zodat die de warmte onder de lampen wegblaast. De maximale temperatuur in de tent is daardoor 28 graden, terwijl het bij de potten ongeveer 24 graden is. Idealiter is 28 graden iets te warm maar de buitentemperatuur zal de komende tijd ook weer gaan dalen, dus dat komt vast goed.

Als een banaan

Ik geef de dames momenteen nog maar één keer per week wat Power Roots en Vita Race van Plagron. De Royal Mix aarde bevat immers al voeding voor de eerste zes weken; ik zie aan de planten zelf ook niet dat ze iets tekort komen want ze gaan als een banaan!

Ik wilde de ventilators deze keer ook weer om en om, aan en uit laten gaan, zoals de wind buiten ook onregelmatig waait. Alleen wordt dat met de warmte van twee lampen overdag een probleem. Ik laat de wind daarom nu alleen ’s nachts onregelmatig waaien; overdag wanneer de lampen aan staan blijven de ventilators ook continue draaien.

Led vs HPS

Hoe ik na de oogst weet welke lamp het beste presteert? Nou, door het droge gewicht per plant te wegen en  dat tegen het wattage te houden. Zo krijg je denk ik een goed beeld van de opbrengst per plant én de opbrengst per Watt. Moet ik de oogst van de afzonderlijke planten wel goed uit elkaar houden natuurlijk. Ik heb vertrouwen in de led maar de HPS is ook een geduchte tegenstander. Het zal erom spannen… Ik wens jullie een goede week toe en roep smoke on!

Barney Green

(advertentie)