(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Green is een hele nieuwe kweekronde van start gegaan met de sativa dominante Sweet ’n Sour van Spliff Seeds. Dat belooft wat goeds alleen zijn de wietplanten nog slechts zaailingen. Vandaar dat Barney zijn tijd neemt om zijn kweekruimte eens goed schoon te maken en klaar te maken op de komst van een paar strekkende sativa’s. Steek er wat van op!

“I don’t like it, I love it, love it, love it, uh oh!”, zingt Robin Thicke. En zo denk ik precies over mijn meiden. Mijn groene meiden om specifieker te zijn. Of beter gezegd, mijn groene meisjes, want de jongedames zijn pas twee weken oud. Drie zaailingen zijn boven de grond en twee laten nog even op zich wachten. Laten we hopen dat het ook na opkomst zulke diva’s blijven.

De wietsoort waar ik het de komende maanden over zal hebben is de Sweet ’n Sour, een sativa dominante wietsoort van Spliff Seeds. Maar aangezien de wietplanten zoals gezegd pas zaailingen zijn, heb ik mijn tijd eens benut met de inrichting van mijn kweektent voor deze ronde. Wellicht steek je daar ook wat van op!

Kweektent én werkruimte

Hoewel ik deze keer weer gewoon met één kweeklamp kweek, heb ik de extra grote Budbox kweektent (120 x 240 x 200 cm) laten staan. Dit omdat ik het mij in mijn woonsituatie, niet kan veroorloven om overlast te veroorzaken.

Door de grote tent te gebruiken, kan ik mijn vijf wietplanten namelijk aan één kant kweken, terwijl ik de andere helft van de kweektent als werkruimte kan gebruiken. Zo kan ik rustig mijn tijd nemen om foto’s te maken, eventueel knipwerk te doen, water te geven of de dames te lollipoppen, zonder dat mijn kweekruimte de hele tijd open staat en ik wellicht geuroverlast veroorzaak.

Grote schoomaak

Natuurlijk heb ik de hele tent na de vorige ronde goed gereinigd. Ik heb hierbij ook het doek dat om mijn koolstoffilter zit verwijderd om het eens goed te wassen. Dit zorgt voor minder luchtweerstand, en dus meer luchtverplaatsing wanneer de afzuiger aan staat. En dat betekent weer een pietsie meer lucht en CO2 voor de wietplanten, alle kleine beetjes helpen tenslotte. Na het wassen heb ik het filterdoek weer teruggeplaatst en vastgemaakt met grote tie-wraps.

 

Ook de plantenpotten en de schotels eronder heb ik afgewassen, zodat de planten een net en schoon nieuw onderkomen krijgen. Op dit moment staan ze nog in kleine potjes in mijn groeikastje, bij een temperatuur van ongeveer 26 graden, onder het licht van een 55 Watt T-Neon groeilamp. De aarde onder hun voeten is gewoon van de bouwmarkt (Karwei) met daarin een heel klein beetje Vitalize en Start-R voeding van Mills.

Water en licht

Waar ik deze ronde extra goed op zal letten is de waterhuishouding. Daar laat ik nog wel eens wat steken vallen. Ik heb mijn wietplanten zo nu en dan wat te nat staan, wat problemen veroorzaakt zoals algengroei en gele bladeren door verstikking van de wortels.

De Sweet ’n Sour kent verschillende fenotypes en de planten zullen dus waarschijnlijk niet gelijk op gaan qua hoogte, omdat sommige planten meer strekken dan anderen. Om eventuele problemen met de hoogte voor te zijn, zet ik de planten misschien wel al na drie weken op 12/12 voor de bloei. Ze zullen dan nog klein zijn maar hierdoor heb ik wel wat meer ruimte in de hoogte. Ik kan mijn kweeklamp hoger te hangen als dat nodig is tijdens de bloeifase.

Ik zet de Sweet ’n Sour deze keer weer onder mijn 600 Watt HPS met een Azerwing kap. Een nieuwe schakelklok vervangt mijn oude want die heeft het begeven. Het is een kleiner model voor maar twee lampen, aangezien ik toch geen behoefte heb aan meer. Ik hoop dat ik deze ronde weer de kans krijg om mooie foto’s te maken en een paar prachtige dames krijg. Ik wens iedereen een fijne week! Smoke on

Barney Green

(advertentie)