(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Groeiweek #3 in de groeikast van Barney. Eindelijk groeien er vijf gezonde jonge wietplantjes in huize green. Barney beschrijft hoe hij ze in de watten legde en legt nog maar eens uit wat hij voor deze ronde in petto heeft. Sowieso zoveel mogelijk licht want er moet goed geknald worden in de bloeifase!

Hartelijk donderdag mensen, oftewel Barney-dag hier op CNNBS. Ik steek alvast een joint op, op de achtergrond klinkt de muziek van Nickelback en ik bedenk me waar ik het deze week eens over zal hebben. Sowieso gaat het natuurlijk over de Sweet ’n Sour zaailingen, die, zoals jullie van mijn vorige verslag misschien nog weten, niet helemaal gelijk op gaan.

Sweet ’n Sour in de watten gelegd

Twee van de vijf zaden die ik in eerste instantie liet kiemen, kwamen namelijk niet uit, zodat ik daar twee nieuwe zaden voor moest laten ontkiemen. En die twee laatsten zijn inmiddels ook boven de grond, ze maken het goed 😉 Ik heb ze zo snel mogelijk geprobeerd te laten kiemen met wat waterstofperoxide, in het verslag van vorige week kun je lezen wat waterstofperoxide doet, lees het gerust nog eens terug.

Ik heb trouwens besloten dat voortaan al mijn wietzaden tussen watten laat ontkiemen want dat gaat gewoon sneller. Wanneer je een zaadje zo in de pot doet, duurt het kiemen 3 tot 14 dagen. Als je ze in de watten legt duurt het slechts 3 tot 4 dagen, een stuk sneller! Ik zal de twee grootste zaailingen van de week toppen, en hoop dan dat de andere drie dames wat inlopen qua hoogte.

3 kweeklampen

De twee planten die het eerste boven de grond waren, hebben mooie korte internodes. Ik heb ook niet het idee dat ze veel strekken op dit moment, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Op dit moment staan ze onder 110 Watt T-Neon licht. Wanneer ze de tent in gaan, mogen ze nog een paar weken genieten van het licht van de Budmaster II UK HPS 9. Deze led kweeklamp heeft een vermogen van 380 Watt en is uitermate geschikt voor het groeien. Als de wietplanten dan klaar zijn voor de bloei, schakel ik over op het bekende 12/12 lichtschema en gaan we knallen met de 600 Watt HPS!

Dag = nacht

Als de planten eenmaal in de tent onder de Budmaster staan, zal ik het dag- en nachtritme omdraaien, zodat ze ’s nachts in het zonnetje staan en overdag in het donker. Dit geeft me meer controle over het klimaat en de temperatuur. Met het licht aan hebben de dames het dan ’s nachts warm genoeg, en overdag ook omdat de binnen- en buitentemperatuur dan wat hoger ligt. In de zomer heb je met dit lichtschema het voordeel dat de planten overdag geen last hebben van de hitte van de zon.

Veel voeding geef ik op dit moment nog niet, er zit nog meer dan genoeg in de aarde zelf. Een klein druppeltje Mills is alles wat ze krijgen op dit moment. Iedereen een fijne week, en smoke on!

Barney Green

(advertentie)