(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er kan van alles gebeuren tijdens een kweekronde waar je niet op zit te wachten. Dat ondervindt Barney Green aan den lijve als temperatuurproblemen de kop opsteken. En dat nog wel tijdens een kweekwedstrijd tussen de HPS en de HPS Killer led. Gelukkig is Barney ervaren genoeg om het allemaal weer op te lossen. Hoe hij dat doet vertelt hij je zelf, read all about it!

Ik luister naar de Fugees en rook CBD Kush terwijl ik achter mijn computer kruip voor een nieuw verslag over de kweekwedstrijd die ik tegen mezelf hou. Heb het natuurlijk over de Gold Bar Kush planten, waarvan er twee onder de HPS Killer (480 Watt) staan en drie onder mijn 600 Watt HPS.

Terwijl ik nog de CBD Compassion en de CBD Kush kweekte, liet ik de Gold Bar Kush planten achter de schermen alvast voorgroeien. Zodoende zitten we nu dan ook al in week 7 vanaf het ontkiemen, en week 2 van de bloeifase. Hier en daar vormen zich al mooie bloemen maar het kan beter eerlijk gezegd. Aan de andere kant is de tweede week van de bloei pas gisteren begonnen.

De twee planten onder de HPS Killer heb ik al een beetje verweven in het scrogrek. Ik wacht tot ik dat weer verder kan doen maar dan moeten de planten eerst wel wat verder strekken. De drie andere planten onder de HPS strekken nauwelijks en zijn al een stuk voller dan de dames onder de HPS Killer.

Warmte en water

Of de test helemaal eerlijk verloopt kan ik niet met zekerheid zeggen, want ik heb wat temperatuurproblemen in de tent. Overdag, wanneer de kweeklampen aan staan is het met 29 graden iets te warm, terwijl het ’s nachts slechts 17 graden Celsius is. Een verschil van 12 graden is te groot, eigenlijk mag het verschil tussen dag en nacht niet groter dan 10 graden zijn, maar liever nog wat kleiner.

Helaas heb ik me daarnaast een keer vergist, en de planten teveel water gegeven. Ik moet nu dus even wachten tot de dames weer wat droger staan. Een geluk bij een ongeluk dus dat de temperatuur overdag wat hoger is, want daardoor is de aarde weer snel droog geworden. Om dat te controleren, heb ik een bodemtester in de grond geprikt. Deze meet niet alleen het vochtgehalte maar ook de temperatuur, de pH-waarde en de lichtintentie.

Fancontroller

Maar goed, wat gebeurt er nou precies als je zo’n verschil in temperatuur hebt? Wel, dan hebben je wietplanten geen zin meer om te groeien en stagneert de boel. Als het te lang duurt gaan ze vergelen en krullen de bladeren sip naar beneden.

Om de temperatuur wat stabieler te krijgen heb ik een fan controller besteld. Deze is uitgerust met een sensor en kun je instellen op een bepaalde maximumtemperatuur. Wanneer het kwik hierboven uitstijgt, schakelt het apparaatje de afzuiger op maximaal vermogen tot de temperatuur weer onder het ingestelde daalt. ’s Nachts zet ik de kachel aan, in de hoop dat het dan wat minder koud wordt.

Ik geef de planten nu iedere dag 1 liter water, en twee keer in de week nog wat Root Power en Vita Race van Plagron. Ik hou ze streng in de gaten en hoop volgende week weer wat mooier uitziende dames te tonen. Ik ga voor de brievenbus zitten wachten op mijn fancontroller, en zal daar ook weer over vertellen volgende week.  Smoke on!

Barney Green

(advertentie)