(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De afgelopen tweeënhalve maand hebben we de kweek van Barney’s CBD Kush en CBD Compassion mogen volgen. De CBD in deze wietsoorten zorgt voor een evenwichtig effect waardoor Barney soepeler beweegt, iets waar hij door zijn medicatie moeite mee heeft. Kortom; blowverslag van Barney Green.

De ether in mijn huis is gevuld met de swingende muziek van Motown, en een dikke blauwe mist van de CBD Kush en de CBD Compassion. Nog even een slok koffie en dan weer een hijs van mijn joint; ik ben mijn rookverslag aan het voorbereiden. In de twee weken dat de wiet droog is, heb ik een goed beeld van de smaak en het effect kunnen vormen.

Creatieve Kush

De CBD Kush doet mij denken aan de smaak van kush-soorten van vroeger. Kruidig en met een vleugje mint erdoor. Ze geeft me een heerlijk actief maar toch ook ontspannen stoned gevoel. Ik merk dat mijn creativiteit geprikkeld wordt, en omdat een couch lock effect uitblijft kan ik deze prikkels ook gewoon tot uiting brengen. Het blijft daardoor niet bij een paar goede ideeën op een kladblokje, wat heel fijn is.

CBD Compassion

De CBD Compassion heeft een heel andere smaak en geur. Deze CBD strain smaakt naar mijn mening meer naar een Amnesia, waarschijnlijk door de sativa invloed die deze soort toch wel heeft. Toch is het effect van beide wietsoorten min of meer vergelijkbaar. Dit komt natuurlijk door de één op één verhouding aan THC en CBD die beide wietsoorten hebben. Hierdoor ervaar ik het effect als hetzelfde; er zullen subtiele verschillen zijn maar ik vind het lastig om die te onderscheiden.

Soepeler bewegen

De CBD in CBD Compassion en CBD Kush heeft naast de creatieve ontspanning nog een positieve bijwerking op me. Door mijn medicatie (ik ben schizofreen en slik daar medicijnen voor) beweeg ik moeilijk; de CBD in deze wiet zorgt ervoor dat ik soepeler beweeg, waardoor ik me ook weer wat vrijer voel.

Als ik de CBD Compassion en de CBD Kush cijfers zou moeten geven, zou ik zeggen een 9 voor zowel de smaak als het effect. Hoge cijfers, ik weet het maar ik wordt erg vrolijk van deze wiet.

Led vs HPS

De opbrengst van de CBD Kush en de CBD Compassion is jammer genoeg wat laag maar dat komt omdat ik niet gescrogged hebt. Door die techniek had ik er zeker meer van af kunnen halen. De komende ronde wordt een test tussen led en HPS met Gold Bar Kush waarin ik wel weer gebruik van mijn scrogrek zal maken.

Gold Bar Kush is een THC rijke wietsoort van Spliff Seeds, ik heb de planten achter de schermen alvast voorgegroeid, ze zijn nu vijf weken oud. Afgelopen vrijdag zijn ze verpot en heb ik ze in mijn extra grote kweektent gezet voor de test.

De test gaat tussen de HPS 600 Watt, en de HPS Killer 480 Watt van Groeilampenshop.be. Onder de HPS komen drie planten en onder de HPS Killer twee met het scrogrek. De planten hebben wat tijd gekregen aan hun nieuwe potten en de Royal Mix van Plagron te wennen. Ik voer ze nu met water en Vita Race en Power Roots van Plagron.

Zolang de planten nog op de groei staan (18/6) gebruik ik de Budmaster II UK en de HPS Killer en laat ik de HPS nog even achterwege om energie uit te sparen. Beide lampen hangen tegen het plafond aan; indien de planten gaan strekken kan ik de lampen laten zakken.

Horizontaal ventileren

Ik heb ook mijn pilaarventilator uit elkaar gehaald zodat ik hem horizontaal kan ophangen. Ik denk dat de dames daar beter op reageren dan wanneer hij staat. Dan blaast hij namelijk te laag tegen de planten en molt hij de onderste bladeren. Wanneer hij horizontaal hangt kan ik hem boven de planten richten en laat hij de onderkant van de planten met rust.

De temperatuur in de tent schommelt tussen de 27 en 30 graden. Een beetje aan de hoge kant maar dat komt voornamelijk door de buitentemperatuur die voor oktober extreem hoog is. Maar dat draait wel weer bij wanneer het kouder wordt. Ik laat de dames nog 1 of 2 weken groeien, en dan hang ik de HPS op en zet ik ze op 12/12 voor de bloei. Ik wens iedereen verder een fijne week, en… smoke on!

Barney Green

(advertentie)