(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En hoe zou het met de Sweet ’n Sour dames van Barney Green gaan? Nou, daar lees je alles over in deze splinternieuwe kweekupdate. Oké vooruit dan, we lichten vast een klein tipje van de sluier op. Barney heeft één dame naar een nieuwe pot verbannen, en de drie grootste wietplanten een topje kleiner gemaakt… 

Beyonce ziet mijn halo ♪♬ Ziet ze meer dan ik haha! Je hebt het door, het is weer tijd voor een update van Barney over de Sweet ’n Sour van Spliff Seeds. Drie van de vijf wietplanten staan nu vijf weken op 18/6. De andere twee heb ik twee weken later laten ontkiemen (omdat twee van de vijf in eerste instantie niet boven de grond kwamen). Deze zijn dan ook nog wat kleiner maar ondertussen was wietplant nummer #4 wel aan verpotten toe. Ik denk dat plant #5 volgende week volgt.

Het verpotten heb ik stressvrij gedaan door het kleine potje als mal te gebruiken om een gat te maken die de kluit als gegoten zit. Als je meer over deze mannier van verpotten wil weten, is hier een handige handleiding.

pH-perikelen en voedingswater

De dames hadden hier en daar wat last van vergeling. De reden daarvan was een verkeerde pH-waarde. Ik heb daar niet op gelet en gaf het water zo uit de kraan. Ben nu dus maar weer begonnen met afzuren naar een pH-waarde van 6,0. Daarvoor gebruik ik pH-min van Plagron. De wietplanten reageren hier erg goed op maar voor de foto’s heb ik de vergeelde bladeren toch maar even weggehaald.

Naast de pH-min om de zuurtegraad aan te passen, geef ik de planten natuurlijk ook wat voeding. Nog wel minimaal want de planten zijn nog erg klein. Ze krijgen een klein beetje Mills Start R volgens het schema van Mills, alleen dan een wat lagere dosis. De plantjes zijn namelijk nog klein en in de aarde zit ook al het een en ander aan mineralen.

Ik vul een jerrycan van 21 liter met voedingswater. Deze laat ik dan eerst een nacht in de kweekruimte staan zodat het water op temperatuur kan komen. We willen de wietplanten natuurlijk niet laten schrikken met een koude klets.

Fimmen

Zoals je ziet zijn de planten nog wat dun. Om ze wat meer in de breedte te laten groeien ben ik begonnen ze te fimmen. Fimmen is een variatie op het toppen van wietplanten. In plaats van het hele topje, knijp je bij het fimmen slechts 2/3 deel van het groeipuntje weg. Hierdoor ontstaan er (als je het goed doet) meer dan twee nieuwe toppen, en ontwikkelen ook de zijtakken wat sneller.

Ik laat de Sweet ’n Sour dames nog een paar weken groeien, zodat het bladerdek goed kan dichtgroeien. Het is de bedoeling dat het bladerdek straks een schaduw werpt op het hele kweekoppervlak. Zo heb ik een mooie en goed gevulde kweektent om de bloeifase mee in te gaan. Ik ben nog steeds op zoek naar een nieuw scrogrek. Straks maar eens een aflevering van MacGyver kijken om te zien of ik er zelf een kan maken.

Klimaatneutraal

Nou ja, neutraal? Het klimaat is in mijn kweektent in ieder geval in orde, en dat kun je van de wereld geloof ik niet meer zeggen… Dankzij de led kweeklamp wordt het overdag niet te heet, en ’s nachts blijft het gemiddeld ook 23 graden. De luchtvochtigheid is voor groeiende wietplanten iets aan de lage kant, namelijk 47%. Maar als de dames wat groter worden, en wat meer vocht gaan verdampen zal dat ook wel oplopen.

Ik wens iedereen een fijne week toe en roep: smoke on! Trouwens, daarover gesproken, mijn Gold Bar Kush heeft hier en daar wat zaden. Niet dat het mij iets uitmaakt met of zonder zaad, maar het is wel een teken dat de planten wat stress hebben gehad… Ach stress, wie is er niet groot mee geworden!

Barney Green

(advertentie)