(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney telt de vierde én tweede groeiweek voor drie en respectievelijk nog twee Sweet ’n Sour wietplanten. De drie oudsten zijn uit hun sloffen gegroeid, en werden deze week verpot. De twee kleinere dames moeten eerst nog wat groeien. Kortom: een vers groeiverslag van Barney Green.

Langzaam wordt de nachtelijke kou verdreven door de warmte van de ochtendzon. Tegelijkertijd word ik opgezweept door salsa klanken van SwissGroove. Nog een bakkie koffie en ik ben klaar voor mijn wekelijkse verslag over de Sweet ’n Sour planten. De dames zijn verpot en staan sinds gisteren in de tent onder de Budmaster II UK HPS 9. Dit is een krachtige 380 Watt led lamp welke ik zeer geschikt vindt voor het groeien.

Verpotten

De laatste plant die vorige week pas bovenkwam, heb ik nog niet verpot. Ze heeft nog niet genoeg wortels, dus als ik dat nu doe valt de kluit uit elkaar en gaat het zeer waarschijnlijk fout. Ik heb haar, en een andere dame met hun kleine potjes en al, gewoon op de aarde van een grote pot gezet zodat ze even ver van het licht af staan.

De andere dames heb ik in 18-literpotten gedaan, en opgevuld met potgrond. Aangezien ik potgrond van de Karwei gebruik, moet ik erg opletten met het bij voeren. In deze potgrond zit namelijk al voor twee maanden voeding. Ik denk dat ik alleen iets bloeivoeding geef wanneer de tijd daar rijp voor is, en een booster van Mills Nutrients.

Twee planten hebben een aantal gele bladeren aan de onderkant, een teken van een stikstof-tekort. Ik denk dat het komt omdat het potje te klein werd voor deze dames. Nog een reden waarom ik ze nu in de tent in een grotere pot heb gezet. Bij het verpotten viel ook al op dat deze dames veel wortels hebben. Ik geef ze nu water waarvan de pH-waarde is aangezuurd tot 6,1, en doe daar per liter water één druppeltje Mills Vitalize bij.

Vitalize

Vitalize is een soort oppepper voor de dames, en dat gun ik ze wel haha! Nee, ze reageren er zeer goed op. In Vitalize zit voornamelijk silicium. Dat versterkt de celwanden, zorgt voor een betere opname van diverse mineralen en versterkt het natuurlijke afweersysteem van planten tegen ongedierte en ziekteverwekkers. Je kunt het altijd aan wietplanten geven en het werkt altijd. Ik kan het iedereen aanraden maar wees niet te scheutig ermee. Eén tot twee druppels per liter water is in de meeste gevallen al voldoende.

Ik zal komende week beginnen met toppen en fimmen. Ik wil namelijk veel vertakkingen. Eén of twee planten laat ik gewoon gaan, zodat er een paar dikke hoofdtoppen komen voor de foto’s. Aan de andere kant kunnen toppen aan zijtakken ook heel dik worden, we kijken wel. In ieder geval lees je dat volgende week.

Of ik het scrogrek gebruik weet ik nog niet zeker. Ik ben niet zo tevreden over het rek dat ik tot nu toe gebruik en moet kijken of ik daar wat anders voor kan maken.

Temperatuur en luchtcirculatie

De afzuiger draait op een heel laag standje want de dames ruiken nu nog niet maar de luchtstroom is wel lekker voor de wietplanten. De planten staan trouwens aan de ene kant van de tent, en de afzuiger hangt aan de andere kant. Met het ventilatieluik aan de kant van de planten wordt de lucht door de gehele tent getrokken. De thermometer (sensor/thermostaat) van de afzuiging hangt tussen de planten, anders wordt het daar te heet.

Met een week of twee ga ik over op de bloeifase door de klok op 12/12 te zetten. Het neemt dan nog een week of tien in beslag voor ze oogstrijp zijn. Ik wil tot slot nog even melden dat de Gold Bar Kush die ik nu rook, door het curen erg sterk is geworden, en prima op smaak is. Ik ben er trots op en wens iedereen nog een fijne week toe, smoke on!

Barney Green

(advertentie)