(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een kwakkelend kweekverslag van Barney Green deze week. Zelf ligt hij al een paar dagen met griep op bed en ook zijn Gold Bar Kush planten kwakkelen met hun gezondheid. Dan hebben ze het weer koud, dan weer erg warm en ook hun waterhuishouding laat te wensen over. Kijken hoe Barney het ondanks zijn eigen gesnotter allemaal oplost.

Ik ben al een paar dagen snotterig en lig met griep op bed maar daar trekken mijn wietplanten zich helaas niets van aan. Zelf zijn ze ook hulpbehoevend, dus met een pak zakdoekjes in de aanslag en een goed gevulde verdamper doe ik vandaag toch maar mijn verslag. Ik ben nog altijd bezig met een bescheiden kweekwedstrijd tussen mijn HPS Killer ledlamp en mijn 600 Watt HPS lamp. De wietsoort is Gold Bar Kush, en we tellen week 8 vanaf ontkiemen en week 3 van de bloeifase.

Twee Gold Bar Kush dames onder de HPS Killer ledlamp.

Te veel van het goede

Zoals jullie vorige week konden lezen ging het niet zo heel lekker met de dames door problemen met de waterhuishouding en de temperatuur. Ik begin even met het waterprobleem. Dat heb ik inmiddels opgelost maar niet voordat ik nóg een fout maakte met het water.  Helaas ben ik bij het klaarmaken van het voedingswater vergeten de voeding te schudden, waardoor de het voedingswater te geconcentreerd is geworden.

De planten hebben daardoor te veel voeding gehad. Dat zie ik terug aan de bladeren onderaan de planten want die vergelen en sterven af. Ik heb ze nu een week geen voeding meer gegeven, en dat werpt z’n vruchten af.

Fancontroller

Dan het temperatuur probleem; zoals jullie van vorige week misschien nog weten is de sterk schommelende temperatuur in mijn kweektent. Van een sponsor heb ik daarom een fancontroller gekregen, waar ik heel blij mee ben! Een thermometer met een sensor hangt in de tent en is verbonden met een dimmer/schakelaar op de afzuiger. Aan de hand van een ingestelde maximumtemperatuur, regelt dit systeem nu automatisch de afzuiging.

Ook heb ik een actieve inblaas gemaakt om meer koele lucht in de de tent te blazen. Ik heb hiervoor een 20 Watt buisventilator gebruikt, en een stuk luchtslang aan weerszijden. Het ene deel gaat de tent in en het andere deel ligt onder de gordijnen. Waarom onder de gordijnen? Nou de ruimte tussen de gordijnen en het raam is koel doordat het raam als koelelement fungeert. Dat is waar ik overdag de lucht vandaan haal. s’ Nachts haal ik de slang onder de gordijnen vandaan, zodat het in het donker niet te koud wordt voor de dames.

Succes at last

Mijn planten zien er sinds de aanpassingen een stuk beter uit maar dat komt deels ook omdat ik een Kush soort kweek. Kush groeit van nature ook in gebieden waar grote temperatuurschommelingen zijn, en is zodoende redelijk gewend aan zulke omstandigheden. Ideaal is het natuurlijk niet maar zoals ik het nu heb gaat het met een nachttemperatuur van 18 en een dagtemperatuur van maximaal 29,5 graden goed. Ik wacht nog één week de voeding en zal de bladeren die vergelen weghalen.

Tevens heb ik de HPS Killer weer op alleen de groeistand gezet en wat lager gehangen, zodat de planten aan die kant van de tent wat beter groeien en bloeien. Ik zie bij alle dames weinig tekenen van strekken naar het licht, een goed teken!

Ik was van plan om de planten onder de HPS Killer te scroggen, maar ze willen niet meer haha! Ze geven veel weerstand bij het buigen en ben bang om ze te breken. Ik kijk daar van de week nog wel naar, maar ga nu mijn bed weer eens opzoeken. Ik wens jullie een fijne week toe, smoke on!

Barney Green

(advertentie)