(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Om een soort te kunnen maken met dezelfde krachtige high als een kush en toch een verfrissende citrussmaak, kruiste Spliff haar eigen Medical Kush met een uitbundig groeiende Orange Bud klassieker. Het resultaat is niet alleen potent en heerlijk fris, maar groeit ook nog eens een stuk uitbundiger! 

Gold Bar Kush is een kakelverse wietsoort van Spliff Seeds. De soort is een gemakkelijk te kweken plant die voor 60% uit indica-genen bestaat en voor 40% sativa. Ze heeft een heerlijke frisse smaak van sinaasappel, abrikoos en citrus met een sterke kush nasmaak. De high is euforisch en je voelt je onmiddellijk vrolijk en ontspannen. De planten groeien door de inmenging van de Orange Bud groter en sneller dan de meeste kush soorten en als gevolg ligt ook de opbrengst ervan een stuk hoger.

Deze kush-hybride is er een met een sterke wil om te groeien. Gemiddeld wordt ze dan ook 120 tot 150 centimeter hoog. De opbrengst in gewicht is hoog en ook de toppenstructuur van deze plant is sterk verbeterd ten opzichte van haar beide ouders. Toppen hebben een felgroene kleur en dragen prachtige oranje bloeiharen zoals je van een Orange Bud gewend bent.

De mannelijke plant voor deze kruising was Spliffs eigen Medical Kush, door haar met de Orange Bud dame te kruisen ontstond een wietsoort met een sterk exotisch citrus aroma. Deze F1 generatie groeide vigoureus en snel en waren opmerkelijk homogeen. De meest productieve exemplaren werden geselecteerd en terug gekruist met de Medical Kush vader. Het resultaat van deze kruising vormde de basis en werd verder gestabiliseerd tot de huidige Gold Bar Kush.

Gold Bar is een echte groeier, in de bloei kan ze gemakkelijk in hoogte verdubbelen en ze stopt pas na de vierde week van de bloei met groeien. Scroggen of een sea of green opstelling is in lage kweekruimtes dus aan te raden. Ook kun je Gold Bar Kush vrijwel direct na het ontkiemen op een 12-uurs lichtregime zetten. De bloeifase duurt gemiddels een dag of 65 en Gold Bar lust in die periode graag een hoop meststoffen om de energie te leveren voor haar uitbundige groeigedrag.

  • Soort: indica (60%) dominante kush hybride
  • Genotype: Medical Kush, Orange Bud
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 65 dagen
  • Hoogte: hoge plant, 120 – 15 cm
  • Smaak: zoet, citrus, kush
  • Effect: happy, ontspannen, pijnverlichtend
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds

 

(advertentie)