(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het buitenwietseizoen loopt op zijn einde, dus tijd om je op winterwiet te oriënteren. Desfrán komt uit het tropische zuiden van Amerika en is in Nederland alleen binnen te kweken. Het is een sativa dominante dame die graag een wat langere bloeiperiode doormaakt en een indrukwekkende staat van dienst heeft. We tellen liefst 9 gewonnen cannabis cups!

Wie van exotische wietsoorten houdt zegt al snel Desfrán. Deze Zuid-Amerikaanse exoot is aldaar namelijk een ware cuplegende. De soort maakt een wat langere bloeifase door maar is onder kunstlicht goed te kweken, zeker wanneer je haar vroeg in bloei zet kun je binnen goed uit de voeten met deze cannabiskampioen.

Desfrán komt voort uit een drievoudige kruising van Mexicaanse Oaxaca, Colombiaanse Punto Rojo en Meao Thai. Deze kruising leidde tot Destroyer, een knaller van een sativa. Destroyer werd vervolgens met zichzelf terug gekruist en veredeld tot de cupwinnaar die Desfrán vandaag de dag is. Dutch Passion haalde de wietsoort met een beetje hulp van de Argentijnse meesterkweker en eigenaar van het tijdschrift Haze Alberto naar Nederland.

Desfran outdoors

Desfrán in haar natuurlijke Zuid Amerikaanse habitat

Deze wietsoort maakt langgerekte knuppels van toppen en heeft de neiging om in de groeifase en aan het begin van de bloei, flink te strekken. Dit komt natuurlijk door haar 100% sativa genen, maar valt binnen echter goed op te vangen door haar niet te lang of zelfs helemaal niet voor te laten groeien. De planten geven een intens en fruitig aroma af en ontwikkelen toppen die zeker voor een sativa, een enorme laag hars aanmaken, zie hier de reden van haar legendarische status. Kijk maar eens naar dit kweekverslag van Desfrán onder LED.

Leuk aan Desfrán is, dat je het effect van de wiet goed kunt aanpassen naar je eigen voorkeur door haar laat of juist vroeg in de oogstbare periode te oogsten. Oogst je vroeg dan geeft Desfrán een euforisch en activerend gevoel. Maar hoe langer je wacht met de oogst, hoe meer ze het karakter krijgt van een echte destroyer! Met Desfrán heb je het effect dus zelf in de hand.

Prizewinner-Desfran

Desfrán is een ware cannabiskampioen!

Kies het moment van omschakelen naar de bloeifase zorgvuldig, want Desfrán kan in de bloei gemakkelijk drie keer zo hoog worden. De bloeifase duurt gemiddeld 9 tot 10 weken. Ze heeft een fris fruitige smaak die doet denken aan peer, appel, citrus en een vleugje caramel. Voor een sativa zijn haar toppen opmerkelijk compact en plakkerig. Volgens de Argentijnse meesterkweker Alberto is Desfrán een van de beste wietsoorten ooit, we zijn benieuwd wat jij er binnen, bijvoorbeeld in een sea of green of screen of green van weet te maken, want daar is deze dame bij uitstek geschikt voor.

  • Soort: 100% sativa
  • Genotype: (Mexicaanse Oaxaca, Colombiaanse Punto Rojo, Meao Thai), (Mexicaanse Oaxaca, Colombiaanse Punto Rojo, Meao Thai)
  • Bloeifase: 9 tot 10 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Hoogte: zeer hoge plant
  • Opbrengst: XXL
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertenties)