(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een klassieker binnen de cannabiswereld: per ongeluk snoepen van wiet terwijl je dat dus niet in de gaten hebt. Afgelopen week was het weer brownie-bingo in Nebraska, waar een vader compleet van het paadje ging met dank aan zijn bloedjes van kinderen!

Nightmare in Nebraska

De slachtoffers wisselen wel eens – dan de kinderen, soms de ouders en niet zelden ook de huisdieren of oma – maar de ‘daad’ is steevast hetzelfde: snoepen van cannabis zonder dat je weet dat het cannabis is. En dan heb je het meestal over edibles, ofwel eetbare cannabisproducten. Eén van de populairste gerechten zijn brownies en juist daarmee ging het vorige woensdag in de Amerikaanse staat Nebraska flink mis.

Overigens is dit een staat waar ze nog nooit van legalisering hebben gehoord, want voor het bezit van een beetje wiet krijg je al zomaar een geldboete van 300 dollar en als je iets waagt te dealen mag je 25.000 dolar aan de staat overmaken…

Vier brownies

nebraska

Michael Gollehon in betere tijden…

Hoe dan ook belette dit de kinderen van Michael Gollehon (53 jaar) uit Omaha geenszins om een portie smakelijke wietbrownies te bakken. Stomtoevallig hadden zijn kids ook zijn auto geleend en de geestverruimende traktaties op de achterbank laten liggen.

Je voelt ‘m aankomen als een beschonken turner in een Braziliaanse nachtclub: pa nam wat van die lekkere koekjes van zijn kroost! Vier stuks in totaal, waarna hij eens lekker op de bank tv ging kijken met moeder de vrouw.

Kat is een ‘bitch’

Heel lang ging dat niet goed, want ineens ging Michael over de vloer kruipen en in het wilde weg schelden. Bijvoorbeeld op de poes van de familie Gollehon, die part noch deel had aan de kennelijke staat van vader maar desalniettemin voor ‘bitch’ werd uitgemaakt.

‘Ik was aan het trippen’, zou de arme kerel later tegenover de politie verklaren.

Zijn vrouw Julie – die niet van de koekjes had gesnoept – belde de politie toen ‘Michael enorme angsten vertoonde’. Tevergeefs probeerde ze ook haar kinderen te bellen om erachter te komen wat er in vredesnaam in die brownies zat maar de jonge generatie gaf niet thuis…

Ziekenbroeders en politiemannen

De ambulancebroeders die reageerden op een ‘overdosis telefoontje’ stelden vast dat de vitale onderdelen van Michael prima functioneerden. Maar ze noteerden ook dat de arme vent ‘displaying odd behavior’  (raar gedrag vertoonde).

Ook de politie was inmiddels in huize Gollehon gearriveerd, net toen eindelijk één van de vermaledijde kinderen thuiskwam. Die deed er niet al te lang over om een broer te beschuldigen van het verboden snoepgoed, waarbij hij vergoelijkend vertelde dat ie ‘er zo goed als zeker van was dat er slechts marihuana in die brownies zat’…

[openingsfoto: Atomazul/Shutterstock]
(advertentie)