(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hebt hypocrieten en je hebt megahypocrieten. In het noordelijke Turkse provincie Samsun hield de politie een vrachtwagen aan die 70 kilo wiet vervoerde, verstopt in hooibalen. Vlakbij de vrachtwagen werd ook een auto aangehouden met iemand die op de uitkijk stond. En warempel, die man was notabene directeur van een lokale anti-drugsorganisatie!

shutterstock_316719995

Wiet of harddrugs, in Turkije valt er zo goed geld mee te verdienen dat zelfs de anti-drugslui er aan toegeven! [Foto: Julien Tromeur, Shutterstock.com]

De 35-jarige anti-drugstsaar, die alleen bekend is onder de initialen A.A., werd samen met de vrachtwagenchauffeur en een passagier overgebracht naar het politiebureau. Volgens de gouverneur van de provincie Samsun, Ibrahim Sahin, kreeg de politie een tip binnen dat er een grote lading drugs (In Turkije maken ze toch geen onderscheid tussen wiet en harddrugs) onderweg was vanuit het oosten van het land. Vervolgens kregen de Turkse dienders de vrachtwagen in de smiezen.

Meer schijnheiligheid

Maar in Turkije lopen wel meer van dit soort schijnheilige types rond. Zo werd eerder dit jaar de directeur van een andere anti-drugsorganisatie opgepakt voor drugsbezit en verkoop aan mensen die in een afkickkliniek zaten. En in april werden in Istanbul zes verdachten, waarvan er een aantal eerder waren veroordeeld voor drugs en diefstal, opgepakt nadat de politie 16 pistolen, 7 shotguns en meerdere magazijnen in beslag hadden genomen tijdens een inval aan het adres onder de naam ‘Sehremini Jeugd en Oorlog tegen Drugs Vereniging’. De verdachten hadden illegaal wapens gesmokkeld naar contacten die ze via hun pro-IS accounts op Facebook hadden leren kennen.

[Openingsfoto: Ollyy, Shutterstock.com]
(advertenties)