(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waar de meeste andere producenten van plantenvoeding slechts één basis bloeivoeding leveren, maakt No Mercy Supply onderscheid tussen de eerste en de tweede periode van de bloeifase. Logisch, want aan het begin van de bloeifase groeien planten nog en hebben ze dus ook een andere voedingsbehoefte als in de laatste weken wanneer ze zich vol op de bloei concentreren.

No Mercy Supply maakt zeer betaalbare plantenvoeding maar wanneer je met de bio-minerale voedingslijn gaat werken, doorloop je de bloeifase wel met twee flessen in plaats van één. Maar goed, die kosten dan ook nog geen tientje per stuk. De twee flessen, Sweet Jane 1 en Sweet Jane 2 genaamd zijn geen componenten van één bloeivoeding maar bedoeld voor het eerste en het tweede gedeelte van de bloeifase.

Twee bloeifases

Wanneer een wietplant gaat bloeien, gedraagt ze zich in de eerste weken na het verschijnen van de eerste bloeiharen heel anders dan in de weken erna, wanneer toppen vooral dikker worden en rijpen. Dit is het idee achter de twee verschillende soorten bloeivoeding en is eigenlijk heel logisch als je erover nadenkt. Dus waar je met andere merken tijdens de eerste weken van de bloeifase zelf een mengsel maakt van groei en bloeivoeding, hebben ze dat met Sweet Jane 1 en 2 al voor je gedaan. Zo zullen je planten ook in die eerste weken van de bloeifase niets aan stikstof tekort komen. De sporenelementen in deze bio-minerale meststof zijn door chelaten gebonden waardoor ze goed opneembaar zijn. Het ijzer in de voeding is gebonden aan het Fe-EDDHA chelaat waardoor het ondanks eventuele pH schommelingen, toch goed opgenomen kan worden.

shutterstock_2072793342

Twee verschillende soorten bloeivoeding voor de eerste en de laatste weken van de bloei. Foto: Iriana Shiyan, Shutterstock.com

NPK op maat

Wanneer je naar een 12-urig lichtregime overschakelt, zullen planten nog weken blijven groeien, zelfs nadat je de eerste bloeihaartjes hebt mogen verwelkomen. Speciaal voor deze periode heeft No Mercy Supply Sweet Jane 1 ontwikkeld. Het is een bloeivoeding met precies de juiste verhoudingen (7-7-7) aan stikstof, fosfor en kalium tijdens deze weken. Wanneer de planten vervolgens stoppen met groeien en zich volledig op de topontwikkeling storten, schakel je over naar Sweet Jane 2. Sweet Jane 2 heeft een veel lagere concentratie aan stikstof en ook iets minder fosfor en lekker veel kalium (2-4-9) zodat toppen goed kunnen aanzwellen en uitharden.

Zowel Sweet Jane 1 als Sweet Jane 2 zijn sterk geconcentreerd, je gebruikt maximaal 5 milliliter op 1 liter water. De flessen kosten 9,25 voor een liter en zijn beiden te koop op LightHouseStore.nl

Openingsfoto: Jan Faukner, Shutterstock.com
(advertenties)