(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Internationaal Olympisch Comité heeft voor de Spelen in Rio dit jaar hun cannabisbeleid iets versoepeld. Misschien waren ze het beu om medailles van blowende atleten af te pakken, of ze beseffen eindelijk de voordelen ervan. In ieder geval zijn er 4 atleten geweest die al dan niet blowend goud binnen hebben gehaald!

Nog een weekendje vol met sport uit Brazilië en dan zitten de Olympische Spelen er weer op. Toch is het geheel niet ondenkbaar dat er menige gouden medaille is binnengehaald dankzij wiet, jazeker! Zolang cannabis nog als doping gezien wordt zullen de atleten zelf erover zwijgen, maar wij wisten toch alvast 5 erkende wietprestaties te vinden op Olympisch niveau…

Michael Phelps

w

Dit is geen verrassing, maar goed beter dan Michael Phelps kan het niet. Hij werd een paar maanden geschorst nadat hij in 2009 gefilmd werd terwijl hij een bong rookte. Maar ach, toen had de zwemmer al 8 gouden medailles binnengesleept op de Olympische Spelen in Beijing. En om even alle stress en spierpijn weg te nemen mag dat best. Sindsdien is Phelps de nummer 1 medaillewinner van de VS en recordwinnaar allertijden op de OS met 23 x goud. Keep ‘em comin’ Michael!

Usain Bolt

shutterstock_105290048

[Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com]

Hoewel de snelste man ter wereld uit het ganjaparadijs Jamaica komt en toegaf dat toen hij jonger was hij het groene goed niet vreemd was, heeft hij tot nu toe geen aanvaringen gehad met het IOC wat betreft blowen. Maar naar het schijnt kan Usain heel goed geheimpjes bewaren. Als hij wiet wil bedanken voor het feit dat hij nu de snelste man ter wereld is, vinden wij dat helemaal niet erg. Bolt zei laatst in een interview dat hij op alle drie de wedstrijden in Rio die hij gaat lopen goud zal halen. Is dat wat je noemt canna-confidence? De eerste heeft hij afgelopen weekend op de 100 meter binnengehaald. Daarmee won hij zijn derde gouden medialle op rij op de 100 meter en brak hij het record van de Amerikaan Carl Lewis, die twee keer achter elkaar Olympisch goud won tijdens de Spelen van 1984 en 1988. En hij tikt er zeer waarschijnlijk 9 binnen van goud uiteindelijk!

Ross Rebagliati

ross met wiet

[Foto: Dinafem]

We kunnen gerust zeggen dat deze snowboarder door het oog van de naald is gekropen. In 1998 won hij goud op de Olympische Winterspelen in het Japanse Nagano. Kort daarvoor werd hij THC-positief verklaard. Gelukkig voor hem (en wellicht ook vele andere snowboarders) stond wiet op dat moment nog niet op het lijstje van verboden middelen van het IOC, dus konden ze hem zijn gouden plak niet afpakken. Pas hierna voegden de Olympische wiethaters THC toe aan het lijstje. Na zijn carrière als snowboarder werd Ross actief binnen de cannabiswereld en richtte hij samen met zijn zakenpartner Patrick Smyth zijn eigen mediwietbedrijf op: Ross’ Gold.

Jamie Anderson

jamie anderson

[Foto: Instagram]

Vanaf de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 was slopestyle officieel een Olympische sport. Slopestyle houdt in dat je op ski’s of een snowboard over een parkour met allerlei hindernissen sjeest, zoals heuvels en rails, en punten kunt scoren met trucs en originaliteit. De eerste vrouw met een gouden plak bij deze sport was Jamie Anderson. Net als bij Ross gingen de alarmbellen van het IOC rinkelen, wintersport en wiet zijn een veel voorkomende combinatie. Hoewel Anderson op geen enkele drugstest positief scoorde of gestraft werd voor blowen, verklapte ze aan een aantal journalisten dat ze toch een stoner was.

Steek ‘em op!

Zouden al die gouden medailles het werk zijn van veel trainen en vastberadenheid of van wiet? Wij gokken op allebei. Wij wensen de atleten in ieder geval nog veel succes in Rio en de Spelen erna in Tokio. Zet hem op en rook er eentje als de tijd het toelaat!

(advertentie)