(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van dakzitten tot oliebollen eten, wannabe-recordbrekers doen alles om maar in het Guinness  Book of World Records te komen. En wietliefhebbers zijn niet anders. Toegegeven, veel van deze records zullen niet in het Guinness-boek staan, maar dat maakt het ze niet minder waard.

1.’s Werelds grootste mediwietkwekerij

Het Canadese bedrijf Park Lane Farms in Niagara-on-the Lake, Ontario heeft de grootste legale mediwietkwekerij van de wereld. Zij beschikken over een kas van 32.516 vierkante meter en er groeien meer dan 17 verschillende soorten. Een kwekerij om rekening mee te houden!

grootste joint

De mega-joint van Tony Greenhand!

2. ’s Werelds grootste joint

Tony Greenhand (toepasselijke naam) is de koning der joints. Dit jaar heeft hij zich tijdens de cannabisfeestdag 4/20 zichzelf overtroffen. Na vijf dagen was zijn mega watermeloen-joint af, waarvoor hij een slang nodig had om hem fatsoenlijk te kunnen roken. Hij bouwde zelfs een speciaal platform om zijn megacreatie fatsoenlijk op neer te kunnen zetten!

3.’s Werelds grootste dab

Nu is dabbing nog niet super populair in Nederland, maar in Amerika is het the next big thing qua wietgebeuren. En waar een dab is, zijn ook de Dab Stars. Zij organiseerden in 2015 een evenement waarbij ze maar één doel hadden: het vorige record breken van 90 gram aan dab. En dat is ze gelukt met ruim 400 gram hasj die ze naar dab hadden omgezet!

4. Meeste joints ooit gerookt door een mens.

Iemand die in ieder geval wél in het Guiness World Book of Records terecht is gekomen is cannabisactivist Irvin Rosenfeld. In 2014 krijg hij een plaatstje in het boek met de titel ‘meeste wiet geconsumeerd’. Op dat moment had hij al ruim 115.000 jointjes gerookt, meer dan elk ander persoon ooit. Nou Snoop Dogg, maak je borst maar nat met je 52 blunts per dag!

breal-dna

Hotboxen, rapper B-Real (rechts) van Cypress Hill is de laatste tijd bekend geworden met zijn Hotbox Sessions.

5. ’s Werelds grootste hotbox-sessie

Hotboxing houdt in dat je met vrienden in een gesloten ruimte (bijvoorbeeld je geparkeerde auto) wiet rookt en zoveel rook ontwikkelt dat je zelfs als je niet meerookt nog stoned wordt. Tijdens de Kush Cup in 2015 in Vancouver hadden ze het iets anders aangepakt. Verzameld in een kamer gooiden ze 422 gram aan THC-concentraten in hete pannen waardoor er een dikke THC-rijke wolk ontstond. Daarmee was het wereldrecord hotboxing gebroken.

6. s’ Werelds sterkste indicasoort

Goed, dit record blijft telkens verbroken worden, maar een aantal soorten blijven dominant. Op dit moment is de sterkste indicasoort Kosher Kush, die ondanks de kweker en bloeiomstandigheden meer dan 20% THC bevat.

7. ’s Werelds sterkste sativasoort

Ghost Train Haze heeft de meeste records gebroken bij de vorige Cannabis Cups, met meer THC dan welke soort dan ook. Omdat deze soort meer dan 25% THC bevat, wordt de kwekerij Rare Dankness Seeds goed bewaakt.

Meer records?

Zijn er nog meer wietrecords waar je van weet en die hier niet tussen staan? Zet ze erbij in de comments!

(advertentie)