(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uit Humboldt County, het wellicht beroemdste – en beruchtste – wietteeltgebied van de Verenigde Staten, komt deze volvette autoflower ‘kaas’ tot ons. En snel is ie ook, want de bloeitijd bedraagt slechts 7 tot 8 weken en bloeien doet ie dus snel vanwege autoflower!

Humboldt County

Al sinds Californië in 1996 de allereerste was die (medicinale) cannabis legaliseerde wordt er in het noorden van die staat supergoeie wiet gekweekt. Episch centrum van de cannabis scene is Humboldt County, waar een mix van avonturiers, stoners, hippies en vrijbuiters zorg draagt voor het voortleven van de betere wietjes. Check voor prachtige foto’s uit dit legendarische gebied ons artikel ‘Wietteelt expo + fotoboek: Humboldt County’ nog maar eens, waarin de Nederlandse fotograaf Steef Fleur bericht over de telers aldaar.

Krachtige smaaksensatie

Goed, een topper die je best ook eens in de Lage Landen kan proberen is Bubba Cheese. Zeker als je de autoflower variant neemt, die dus direct in de bloei schiet en zodoende in no time zorg draagt voor een pittige oogst. Met name de krachtige ‘flavor’ wordt geroemd, wat deze dame te danken heeft aan een combinatie van de aarde- en pepertinten van de oer-Bubba strain (van voor 1998) en de iconische ‘Exodus Cheese taste’. Samen onder de Californische zon gekruist tot een soort met een superieure en unieke smaaksensatie. Eentje die zelfs wat ‘hasj-achtig’ aandoet volgens kenners.

Indica dominant

Zodoende is het dus precies twintig jaar na de legalisering van mediwiet in Californië voor cannabis connaisseurs over de hele wereld mogelijk om binnen 70 dagen te genieten van misschien wel de meest extreme autoflower wietsmaak die er is, uiteraard inidica dominant. Volgens de breeders perfect geschikt voor een zomerse cyclus op balkon of dakterras, ‘zolang de buren zich niet druk maken over de stank’…

Niet onbelangrijk is dat ook de meer dan uitstekende THC-gehaltes en de prima opbrengst bijdragen aan de heldenstatus van deze Bubba Cheese!

 

  • Genetica: Pre ’98 Bubba Kush x Cheese x Ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Soort: vooral indica (rond 80%)
  • Bloeitijd (binnen): 7 tot 8 weken
  • Zadenbank: Amsterdam Seed Center
(advertenties)