(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Misschien is het je niet opgevallen, maar dat Barney’s kweekverslag afgelopen donderdag niet verscheen is geen toeval. Wegens omstandigheden die hij vandaag zelf toelicht, komt er na vier jaar helaas een voorlopig einde aan zijn kweekverslagen op CNNBS. Hij neemt zelf afscheid, en wij blikken terug op ruim vier jaar aan kweekverslagen.

Not fair

Lily Allen vindt het not fair en het voelt wat mij betreft ook niet helemaal eerlijk. Met een troostende joint op de gebruikelijke lip zal ik vandaag mijn voorlopig laatste verslag tikken. Ja, je leest het echt goed: ik moet noodgedwongen stoppen met kweken en daardoor komt er ook een einde aan mijn kweekverslagen.

Barney’s trots: een heerlijke Cheese toppenzee…

Dit is gebeurd: twee weken geleden werd ik door de verhuurder van mijn woning gebeld met het verzoek om direct mijn kweektent op te ruimen, en alle kweekspullen van het terrein te halen. De reden is niet eens de verhuurder zelf maar een brandverzekering die de schade niet dekt wanneer er cannabis gekweekt wordt. Helaas is wiet kweken voor de wet nog steeds verboden. Had ik tomatenplanten in mijn kweekruimte gehad dan was er niets aan de hand geweest, hoe krom!

Helaas is het risico daardoor niet alleen voor mij als huurder maar ook voor de verhuurder, en dat vond ik niet te verkroppen. Kijk, dat ik in deze tijd een risico neem omdat ik graag mijn eigen medicijn kweek is tot daar aan toe. Maar dat de verhuurder daardoor voor een enorme kostenpost kan komen te staan, daar kan ik niet mee leven.

Serious Happiness

En dus heb ik zonder bezwaar aan te tekenen, mijn Sweet ’n Sour wietplanten de nek omgedraaid en alles opgeruimd. Ik heb de spullen bij vrienden ondergebracht want ik kan niet wachten tot het gelegaliseerd wordt en ik weer mijn eigen wiet mag kweken.

Serious Happiness, een van de eerste wietplanten van Barney op CNNBS

Maar goed, zo komt er dus na meer dan 4 jaar een einde aan mijn kweekavonturen thuis en hier op CNNBS.nl. Toen ik in 2014 mee deed met de Serious Happiness prijsvraag, had ik nooit verwacht dat ik 4 jaar later nog steeds iedere week een kweekverslag zou schrijven. Ik heb ontzettend genoten van de reacties en natuurlijk de wiet die ik kweekte. Ik blijf natuurlijk een voorvechter van legalisering en het recht om thuis te kweken maar met een verzekeraar ga ik niet in discussie.

Ik weet nog niet wat ik nu ga doen maar weet wel dat ik jullie het beste wens. Ik hoop uiteindelijk natuurlijk wel weer terug te keren. Smoke on!

Barney Green

 

Het beste van Barney

Ook op de redactie waren we vanzelfsprekend niet blij toen we hoorden dat Barney zou stoppen met kweken en het schrijven van zijn kweekverslagen. Met het stoppen van Barney Green verliest CNNBS namelijk zijn trouwste kweekverslaggever en onze lezers leerzame kweeklessen. We laten dit (voorlopige) afscheid dan ook niet zomaar voorbij gaan en blikken terug met het beste van Barney. 

Het begon vier jaar geleden, toen Barney meedeed aan een prijsvraag waar hij Serious Happiness zaden mee won. Niet te beroerd om te helpen, leverde hij niet lang daarna zijn eerste verslag in. Een kweekverslag dat zoals we inmiddels gewend zijn, begon met het benoemen van de muziek op de achtergrond. Op de redactie grapten we later steeds weer wat Barney aan het luisteren zou zijn?

Sinds dat eerste kweekverslag verscheen er wekelijks een nieuw kweekavontuur, en uiteindelijk versloeg Barney bij elkaar 17 kweekrondes. Soms groeiden en bloeiden de wietplanten wat beter, en soms waren er tegenslagen, maar altijd viel er wat te leren. Geniet van het beste van Barney Green, en Barney’s commentaar op zijn persoonlijke favorieten.

Barney aan de Serious Happiness

Barney zegt Cheese! En hij lacht 😀

Wauw! Barney oogst …én rookt zijn Cheese

Barney: de Cheese ronde van Spliff Seeds, da’s toch wel de beste ronde die ik ooit gehad heb met de hoogste opbrengst en een heerlijk wietje. Het was een zeer makkelijke plant die er echt voor ging. Ja soms zit het mee en soms zit het tegen dat hebben jullie in de afgelopen vier jaar wel kunnen lezen.

 

Bloeiweek vijf & zo kiem je ‘lastige’ wietzaden

Teen spirit en Blue Berry (de film)

Barney’s bouwplan voor een groei/droogkast

Barney: dat het niet moeilijk is om je eigen kas te maken liet ik in deze update zien. Ik heb van een aantal mensen gehoord dat ze het nagedaan hebben en er leuke resultaten mee bereikt hebben. Een beetje MacGyver zijn is wel handig bij kweken.

 

White Widow: In 1,5 minuut van zaad tot oogst

Gefeminiseerd zaad maken doe je zo!

Barney: met deze ronde wilde ik laten zien dat het niet erg moeilijk is om zaad te maken. Of dat dan ook gefeminiseerd is is de vraag. In deze update gebruik ik een truc die best wel een beetje moeilijk was maar toch een leuk resultaat heeft gebracht. Ik heb de zaden verdeeld en sommige hebben er mooie planten uit gehaald. Er werd jammer genoeg wel geklaagd over hermafrodiete planten dus het is niet heel makkelijk maar het kan wel, je eigen zaad maken.

(advertentie)