(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl Barney met gezonde teen spirit zijn huis afbreekt, groeien een paar meter verderop alweer de zaailingen die zijn extra grote kweektent binnenkort zullen vullen. De Blue Berry die daar tot een paar weken geleden nog groeide, smaakt heerlijk en leverde een prachtige time lapse film op, je ziet ‘m hier.

Hallo beste lezer, alles goed? Hier breekt Nirvana de keet af en ik dein lekker mee in het grunge-geweld, heerlijk! Bijna net zo lekker als de Blue Berry joint die ik aan het roken ben. De oogst van mijn vorige ronde welteverstaan waar ik inmiddels ook een fijne film van heb gemaakt. Scroll naar beneden om hem meteen te zien.

Dutch Blue Automatic

Ik zal ondertussen vertellen hoe het de nieuwe lichting gaat. Ofwel de Dutch Blue Automatic van Spliff.  Alle dames zijn binnen een week boven de grond gekomen. Ik zal uitleggen hoe ik begin: eerst maak ik de potten met potgrond nat met een watermengsel van Root Juice van Bio Bizz. Dat laat ik een dag onder de lamp staan zodat het goed op temperatuur komt en de stoffen op elkaar kunnen inwerken.

De volgende dag stop ik de zaden een kleine centimeter diep in de natte grond. Dan meestal met een dag of vier met de lamp op 18/6 komt de eerste boven. Gelukkig kwamen ze deze keer allemaal op één dag na, tegelijkertijd boven de grond, zodat ze gelijk op gaan en er geen echte koplopers of achterlopers zijn.

Schuurpot?

Mocht je zaden gebruiken die oud zijn, schud ze dan even in de schuurpot. Wtf is een schuurpot? Nou, dat is een potje waar aan de binnenkant schuurpapier zit en door de zaden daar even in te schudden schuur je de schil een beetje waardoor er water naar binnen kan en ze sneller ontkiemen. En laat als je de zaden in de koelkast bewaart, ze eerst even een paar dagen op temperatuur komen.

HPS killer

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om te ontkiemen maar ieder heeft z’n eigen voorkeur. De dames staan onder de HPS Killer 480 Watt ledlamp van groeilampenshop.be en doen het goed. De ledlamp heeft een bereik van 80 cm bij 120 cm, tenminste dat is het optimale gebied om te kweken. Ik heb hem opgehangen aan ‘heavy hangers’ (google maar eens 😉 ) zodat ik hem gemakkelijk in hoogte kan verstellen. De ideale hoogte tussen de HPS killer en de planten is 50 cm.

Door het gebruik van de relatief koele ledlamp verdampt er minder vocht en hoef ik dus minder water te geven. Ik draai voornamelijk in de nacht. Nou, met  van de 18 uur staat de lamp ook wel een paar uurtjes overdag aan. Met warm weer heb ik de klok op 17:00 aan en 11:00 uit zodat ik op het warmst van de dag het licht uit heb. Scheelt toch weer een paar graden.

Blue Berry, de film

Nog even over de tent. Ik ben blij dat hij zo lang is zodat ik niet alleen ruimte heb om te filmen maar ook ruimte heb om te knippen zonder geuroverlast te veroorzaken. Van de Blue Berry heb ik denk ik een heel geslaagde time lapse film gemaakt. Deze rond ga ik ook weer filmen maar eerst genieten van de Blue Berry film, check it out.

Ventilatieschema en het juiste zuur

Ook deze ronde heb ik de ventilator weer op een totaal willekeurig schema staan, zodat het niet continu waait. Dan nog iets; ik heb jarenlang geroepen dat ik citroensap gebruik om water aan te zuren maar we zijn er achtergekomen dat dat de smaak beïnvloed. Nou is het niet zo dat het naar citroen smaakt maar het heeft wel invloed op het eindproduct. Ik ben nu dus over gestapt op pH-min uit de growshop. Ik vraag me wel af hoe citroensap de smaak kan beïnvloedden maar dat is aan een bioloog om te vertellen. Ik wens jullie zonnige dagen toe en roep smoke on!

Barney Green

(advertentie)