(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bladeren verkleuren en de toppen worden prachtig paars; het is officieel herfsttijd in huize Green! Het zal ook niet lang meer duren voor Barney zijn Blue Berries – inclusief die dikke vette poliploïde top! – naar de kapper stuurt voor de oogst. Herfstverslag coming up!

De Blues Brothers swingen uit de speakers maar wees niet bang want de blues heb ik allerminst! Wel kweek ik Blue Berries en die gaan helemaal niet slecht als ik het even mag zeggen. We zijn aangekomen in week 12 sinds het ontkiemen en week acht van de bloeifase.

Het ziet ernaar uit dat de dames bijna klaar zijn om geoogst te worden. dat is in ieder geval zo voor de koplopers van de vijf. De herfst is aangebroken, de planten kleuren mooi paars en ook de toppen worden mooi blauw, ik hoop dat de kleur na het drogen goed te zien blijft.

Voor ik de schaar ter hand neem, wacht ik nog wel tot de bloeiharen voor het grootste deel bruin en ingedroogd zijn. Ik schat in dat dat nog wel een weekje kan duren maar deze aanstaande week zal ik in ieder geval wel alvast de koplopers omhalen, ze zien er rijp genoeg uit en ik kan wel wat te roken gebruiken 😉

Zoals jullie weten heb ik de droogkast vorige week in orde gemaakt. Erin liggen ondertussen al twee toppen te drogen. Mijn voorraad was op dus moest ik er twee opofferen zodat ik weer wat te roken heb. De toppen zijn niet indrukwekkend groot maar zodra je ze vasthoudt begrijp je waarom de stammen zo dik zijn. Ze voelen massief en keihard aan en zijn met geen mogelijkheid in te drukken. De hardheid van de toppen belooft veel goeds voor het eindgewicht van de totale kweek. Ik ben dan ook zeer benieuwd en kan het geduld maar moeilijk opbrengen.

Natuurlijk!

Iemand vroeg me laatst waarom ik verdorde of half verdorde bladeren laat zitten. Dat doe ik omdat ik de natuur in mijn tent liever niet verstoor. Om dezelfde reden gebruik ik een zelfgemaakte sonde om de achterste planten van water te voorzien. Wanneer de bladeren écht dood zijn vallen ze er vanzelf af zonder dat ik wat hoef te doen. Uiteraard ruim ik de afgevallen bladeren wel netjes op want die trekken ongedierte aan. Bladeren die niet helemaal dood zijn laten moeilijk los en kunnen de stam beschadigen wanneer je ze er met geweld aftrekt. Dat zou dan alleen maar onnodig stress opleveren.

Spoelen voor de lekkerste smaak

Ik ben nu al een week aan het spoelen en doe dat tot ik ga oogsten. Dan zijn de planten dus ruim twee weken gespoeld en niet slechts een paar dagen. Extra lang spoelen dus, omdat ik ook extra veel voeding heb gegeven en niet wil dat resten daarvan de smaak van de Blue Berry beïnvloeden.

Overigens zeg ik spoelen maar bedoel daarmee eigenlijk gewoon dat ik de planten schoon water geef, aangezuurd naar de juiste pH-waarde maar zonder voeding. Mijn planten staan op aarde en als ik die echt kletsnat zou maken zou ik de wietplanten weleens kunnen verdrinken. Aarde houdt heel veel water vast waardoor echt uitspoelen geen optie is. Op kokos of steenwol is dat een ander verhaal, daar kun je alles in één keer met veel water echt uitspoelen. Je kunt dan ook met één week spoelen volstaan.

Blue Berry

Ik ben erg tevreden over de Blue Berries. Ze zijn stressbestendig en reageren goed op hun omgeving. Bovendien is dit de eerste wietsoort die ik kweek die echt mooi paars wordt en tevens de eerste wietsoort die me een heuse polyploïde top heeft opgeleverd!

Omdat ik maar de helft van mijn BudBux tent voor de planten gebruik (de andere helft wordt ingenomen door de camera) zou je denken dat de planten in het midden, die niet vlak naast een van de zijwanden van de tent staan minder licht zouden krijgen. Nou, als dat waar is is daar in ieder geval nies van te merken want ik zie aan alle kanten mooie stevige toppen en dat stemt me uiteraard goed.

Na de oogst ga ik er even twee weken tussenuit om de movie te monteren. Maar weest niet verdrietig; daarna kom ik natuurlijk dubbel zo hard terug met een fonkelnieuwe ronde! Een nieuwe ronde onder LED welteverstaan, met behulp van een heuse HPS Killer 480watt ledlamp doe ik de Dutch Blue Automatic van Spliff Seeds. Hopelijk wordt die net zo mooi als de Blue Berry. Ook die ronde ga ik filmen maar nu nog niet; nu wens ik jullie een fijne week toe en sluit ik zoals altijd af met: smoke on!

Barney Green

(advertentie)