(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij had het zelf niet eens gezien en wij eerlijk gezegd ook niet maar op één van de foto’s van Barney’s vorige kweekverslag is toch echt een dikke polyploïde wiettop te zien. Polyploïde toppen zien er indrukwekkend uit en zijn doorgaans dikker en bevatten ook meer THC. Maar wat deze mutatie veroorzaakt heeft, daar kan Barney alleen maar naar gissen…

Ik heb The Police aangezet en een lekkere dikke joint gedraaid want het belooft een interessante update te worden waar ik zelf ook wat onderzoek voor heb moeten doen. Wat is namelijk het geval? Ik bleek zonder het te weten een zogeheten poliploïde top te kweken. Een oplettende lezer genaamd Bart zag het op een van de foto’s van mijn laatste update, zie jij het ook?

Polyploïde toppen zijn best zeldzaam en zijn doorgaans een stuk dikker en potenter dan gewone diploïde toppen. Ze zien er indrukwekkend uit en zijn gelukkig ook gewoon rookbaar. Ik ben dus helemaal niet ontevreden met deze gemuteerde plant maar wat het veroorzaakt heeft is me nog niet duidelijk.

Wat is polyploïdie

De definitie van polyploïdie volgens Wikipedia is een mutatie in de aantallen chromosomen en dat klopt volgens mij wel. Normale wietplanten zijn diploïde en hebben twee chromosomensets, triploïde planten hebben er drie, tetraploïde planten vier en polyploïde planten zelfs nog meer.

Maar hoe is het teveel aan chromosomen ontstaan? Waarschijnlijk door een verkeerde celdeling. Het is in het geval van mijn Blue Berry denk ik niet genetisch want de andere bloemen op deze plant zijn gewoon normaal. Bij de andere vier planten in mijn kweektent zie ik het ook niet. Wellicht is het ontstaan door stress van het toppen? Iets anders kan ik niet bedenken eigenlijk.

De definitie van polyploïdie volgens Wikipedia is een mutatie in de aantallen chromosomen

Ik denk zelf dat het ook zo werkt bij een mens die door stress kanker krijgt, wat ook een vorm van verkeerde celdeling is. En die stress zou ik misschien veroorzaakt kunnen hebben door het toppen. Het is geen reden om nooit meer te toppen want dit is een uniek verschijnsel en komt bijna nooit voor. Bovendien heeft een polyploïde top door zijn formaat en extra potentie eigenlijk alleen maar voordelen.

THC-test

De ervaring leert namelijk dat deze top waarschijnlijk meer THC gaat produceren door de afwijking. En buiten dat is ze ook gewoon dikker door al die chromosomen. Na de oogst zal ik haar laten testen om te zien of het THC percentage inderdaad afwijkt van de andere toppen aan deze plant.

Of het genetisch is en de plant al bij het zaadje is gemuteerd weet ik niet maar dat is ook lastig te zeggen. Het betreft in mijn geval namelijk maar één top en niet de hele plant. Ga er dan ook maar vanuit dat ik het niet zeker weet maar blij ben ik er best wel mee. De top ziet er toch mooi en dik uit, ik ben benieuwd wat er uiteindelijk van komt.

Bloeiweek #5

Ja, en voor de rest is het natuurlijk ook gewoon de vijfde bloeiweek. Met de rest van de planten gaat het goed, alle dames bloeien volop en maken mooie toppen aan. Ik zie nog geen extreme grote topvorming zoals beweerd wordt bij het hebben van zulke dikke stammen maar we hebben zeker nog zeker drie weken te gaan. Een van de planten loopt wat voor op de rest en die zal dan ook wel eerder klaar zijn, we gaan het zien.

Om de voortgang van de bloei nog verder te stimuleren heb ik de voeding verhoogd naar 2 milliliter C4 en 3 milliliter Ultimate PK per liter voedingswater. Ik ga de meiden zo nog even met liefde voeden en wens jullie een fijne week. Stel gerust vragen onder de update en ik zal kijken of ik ze kan beantwoorden. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)