(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het lijkt erop dat Barney met zijn ventilator-experiment bewijst dat stammen en stelen, dikker worden wanneer je ze af en toe met rust laat. Nou ja, in ieder geval is dat bij de Blue Berry planten van Barney zelf het geval. Ook de bloemen worden nu steeds dikker en er is zélfs de nodige THC gesignaleerd.

Lenny Kravitz laat de liefde rulen en dat zie ik mooi in mijn kweektent terug haha. Hallo mensen ik dwaal alweer af; tijd voor een kijkje in mijn binnentuin. Hoe staan de Blue Berries van Spliff Seeds er deze week bij? Ik heb een skunk joint in mijn vingers en een bakkie Douwe Egberts in de aanslag en mijn vingers jeuken al dus laten we beginnen!

Mijn ventilator-experiment gaat geweldig! Ik heb planten met stammen dikker dan een merkstift en de planten zijn pas anderhalve maand oud! Ja, en de Blue Berries zijn ongeveer een meter hoog. Ik heb de plant die achterliep – en dus wat lager is – op een verhoging gezet zodat ze net zoveel licht krijgt als haar zusjes. Ik heb de lamp ook iets verschoven, alles voor een optimale lichtverdeling!

Dikke stammen

Ik voer de planten volgens het voedingsschema van Mills en dat zie je terug aan de groei en de dikke stammen. Al denk (en hoop) ik dat het wisselvallige windje daar ook van invloed op is. En dan vooral de windstille momenten. Het lijkt erop dat de planten daardoor de kans krijgen om in rust de stammen te verstevigen. Ook de zijtakken zijn dikker geworden deze keer.

De ervaring leert dat dikke stammen ook dikke toppen dragen maar of ik die ook krijg weet ik nog niet. Ik hoop in ieder geval niet dat er kleine topjes aan komen, dat zou raar zijn gezien de voorbereiding die deze dames treffen. Op één plant na, hebben ze allemaal zichtbare bloemen met veel dikke witte bloeiharen. Hier en daar verschijnt ook de eerste THC 😀

De snelste en grootste plant heeft de mooiste bloemen en de achterblijver heeft alleen nog een paar bloeiharen. Naast het voedingswater, zuur ik het gewone water ook af (pH 6,1), zodat de aarde op de juiste zuurtegraad blijft. Ik geef ze dagelijks één liter water. Dat is eigenlijk te weinig maar doordat er minder luchtverplaatsing is (vanwege het experiment met de ventilator) verdampen de bladeren ook minder vocht.

Paraplu van bladeren

Dit is mijn eerste ronde zonder algengroei op de aarde en daar ben ik blij om. Wat ook opvalt is het indrukwekkende bladerdek en hoe mooi het in een soort parapluvorm groeit. Door de dobbelsteen opstelling (vier in de hoeken en één in het midden) krijgen de dames ook genoeg licht aan de zijkanten. Alleen de kant van de camera krijgt wat minder licht, omdat er een meter ruimte tussen de dames en de reflecterende wand zit. Ik zie daar trouwens weinig verschil van maar dat komt ook omdat op de bodem van de tent zo mooi reflecteert. Ik wens jullie allen een goede week toe, smoke on!

Barney Green

(advertenties)