(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Midden in zijn huiskamer staat een joekel van een kweektent. Niet voor de ‘grote boze illegale hennepteelt’ maar gewoon om vijf wietplanten in te kweken en die goed te kunnen filmen. De Blue Berries gingen twee weken geleden in bloei en genieten van een heerlijk binnenzonnetje.

Met een buitenwietje van mijn favoriete grietje Mary Jane en een bakkie dampende koffie op mijn bureau, zit ik weer klaar voor een vers verslag vanuit mijn nieuwe Budbox kweektent. Zoals jullie weten is die gevuld met vijf Blue Berry wietplanten en twee camera’s die een timelapse.

De Budbox is best groot voor slechts vijf wietplanten. Ik gebruik de extra ruimte voor het statief en mijn camera en om de planten goed te kunnen filmen. En er verandert op het moment genoeg aan de planten want de bloeifase is net begonnen. Ze staan nu vier weken op 12/12 en kregen twee weken geleden hun eerste bloeiharen.

Box met buds

Goed, mijn vrienden vroegen zich dus af of ze in zo’n grote tent niet wat meer wietplanten zouden zetten, ruimte genoeg immers. De tent is 120 centimeter breed, 240 centimeter lang en twee meter hoog maar voor mij is de ruimte vooral belangrijk voor het opstellen van de camera’s. Ik wil de vijf planten regel niet overtreden want ik wil het risico op gedonder niet nemen. Bovendien kan ik met vijf planten genoeg wiet kweken voor mezelf.

De extra ruimte in de Budbox maakt het verzorgen van de planten trouwens ook makkelijker, je kunt overal goed bij. De tent heeft twee openingen aan de zijkant en aan de voorkant een deur. En als het nodig is kun je de gehele voorkant openritsen. Door de extra ruimte hangt de afzuiger niet boven de lamp maar boven de camera. Daardoor kan de lamp helemaal tegen het plafond, mochten de planten heel hoog worden.

Op dit moment hangt de lamp schuin. Dit omdat de planten in hoogte verschillen en ik iedere plant op min of meer dezelfde afstand (ongeveer 60 centimeter, tien procent van het Wattage in centimeters) van de lamp wil hebben. Ik zou de laagste planten ook op een verhoging kunnen zetten maar dit was makkelijker.

Eén van de planten loopt qua groei een beetje achter op rest. Dat is overigens niet dezelfde plant als degene die in het begin van de groei achterliep want die is weer goed bijgetrokken. Maar de achterblijver vertoont verder geen sporen van ziekte of tekorten, dus ik ga er vanuit dat het toch wel goed met haar gaat. Ze neemt kennelijk gewoon haar tijd.

Wind experiment

Het wind-experiment heb ik met een digitale schakelklok naar een professioneel niveau getild. De nieuwe schakelklok kan veel meer verschillende programma’s aan, waardoor de wind nog natuurlijker wordt. Ik zie zeker al verschil met vorige kweekrondes. De stammen zijn dikker en harder en het blad lijdt er minder onder. Voorheen had ik de ventilator continue draaien en dat zag je terug aan de bladeren die het dichtst bij de ventilator groeien. Die werden bruin en krulden naar beneden, nu zien alle bladeren er goed uit.

Met een schakelklok zorgt Barney voor onregelmatig en natuurlijk windschema.

Wat opvalt is dat de dames een mooi rond bladerdek hebben en dat er onderaan de stam ook geen blad vorming meer is. Ik heb goede hoop dat het een paar mooie volle dames gaan worden. Tot volgende week, smoke on!

Barney Green

(advertentie)