(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de binnentuin van Barney Green staan niet zomaar een paar wietplanten maar vijf heuse filmsterren. De Blue Berries zullen namelijk schitteren in hun eigen time lapse blockbuster en worden dan ook als sterren behandeld. Verslag van de derde week op 12/12 waarin bloemen bloeien en stammen aandikken.

Bloemen bloeien

Ja ja mensen, het is hier feest! De eerste bloemen laten zich zien. Welkom bij alweer het vierde verslag over de levens van mijn Blue Berry wietplanten. Ik heb de Kings of Leon opstaan en rook een heerlijke ouderwetse Skunk. We, of liever gezegd de wietplanten gaan de derde week op het 12/12 lichtregime in. Én nu dus ook de eerste week van de bloeifase want de eerste bloeiharen zijn officieel een feit!

De Blue Berries variëren van 35 tot 65 centimeter in hoogte; je kunt ze heel mooi trapsgewijs neerzetten maar dat heb ik niet gedaan 😉 Ik geef de dames nu Mills plantenvoeding en in plaats van citroensap gebruik ik deze ronde voor het eerst pH-min. Ik ben daar erg over te spreken; de planten groeien er goed op en zien er mooi groen en stevig uit. Met een paar druppels pH-min is het voedingswater op de juiste zuurtegraad.

De emmer waarin ik het voedingswater klaarmaak, was ik trouwens iedere keer na gebruik. Wanneer er resten voeding achterblijven kloppen de waardes misschien niet meer.

‘Ik kijk 5 tot 9 keer per dag hoe het met de planten gaat’

Dikke stammen door de luwte

De temperatuur in de kweektent is met de lamp aan 26 tot 28 graden, en met lamp uit ongeveer 20 graden. Ik heb geen klimaatregelaar maar stel alles met de hand bij. Ik kijk dan ook 5 tot 9 keer per dag hoe het met de planten gaat. Klinkt misschien arbeidsintensief en dat is het ook wel maar ik moet de time lapse filmcamera’s toch ook in de gaten houden.

Omdat ik de planten nog een tweede keer getopt heb, hebben ze nu vele zijtakken en een mooie bossige structuur. En door het ventilator-experiment krijgen ze verbluffende dikke stammen, al zal de Mills voeding er misschien ook wel iets mee te maken hebben. Het lijkt erop dat de windstille momenten, welkome rustmomenten zijn waarin de planten hun stammen aandikken tot de volgende windvlaag. Het zorgt er trouwens ook voor dat de planten wat minder vocht verliezen en ik maar twee keer per week water hoef te geven, soms drie keer.

Je begint de dames ook al goed te ruiken nu de bloeiharen te zien zijn, dus ik ben blij dat ik mijn koolstoffilter voor deze ronde vervangen heb. Ik doe dat 1 keer per twee jaar of eerder als ik de planten begin te ruiken.

Blockbuster

Met het filmen voor de time lapse gaat het voorspoedig. Elke dag worden er door twee afzonderlijke camera’s mooie filmpjes geschoten. Wanneer de planten geoogst zijn ga ik die – als het een beetje meezit met een heerlijke Blue Berry joint op mijn lip, monteren tot een fantastische blockbuster. Haha nou ja, of een mooie natuurfilm voor YouTube dan toch 😉

Tot volgende week, ik duik nog even mijn tent in en wens jullie een topweek toe! Smoke on.

Barney Green

(advertenties)