(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Haal de beschuit met muisjes maar tevoorschijn want Barney is vader geworden van een vijftal gezonde meisjes. Blue Berry meisjes welteverstaan, en hoewel de planten nog maar een weekje oud zijn heeft Barney nu al de nodige bondage plannen voor ze…

Hallo mensen, Barney hier vanuit studio 420. Ik heb een smakelijke Nebula joint op de lip en luister naar wat old school hip hop uit de eighties. Goed nieuws, de zaailingen zijn afgelopen week allemaal boven de grond gekomen. Eén plantje loopt een paar dagen achter maar dat zal wel goed komen. Eenmaal boven de grond, groeit de Blue Berry redelijk snel. De dames zijn anderhalve week oud en ontwikkelen al mooie grote bladeren.

Op het moment hangt de Budmaster led er nog boven, die zorgt voor goed groeilicht. Over een week of twee gaan ze op 12/12; ik wil niet dat ze heel hoog worden. Ik laat de planten daarom straks bloeien onder de 600 Watt HPS, een krachtige binnenzon voor een volle bloei!

Voeding op voorraad

Ik geef de planten nu al een klein beetje Mills basis groeivoeding, ongeveer de helft van wat het schema voorschrijft. De potgrond waar de plantjes in staan bevat zelf immers ook al de nodige meststoffen. Steeds maak ik 20 liter voedingswater aan die ik bij de kweektent, in een jerrycan bewaar. Zo is het voedingswater altijd op temperatuur en zorgt het niet voor een schok bij de wortels.

Het voedingswater blijft wel een tijdje goed alleen de pH-waarde schommelt nog wel. Daarom zuur ik het water voor ik het aan de planten geef, aan met wat citroensap. Wanneer de jerrycan leeg is spoel ik hem goed schoon, achtergebleven voedingsresten kunnen de waardes namelijk beïnvloeden.

Ik maak per week een jerrycan van 20 liter met voeding. De voeding blijft goed alleen ik moet als ik water geef nog wel de ph naar beneden halen met citroensap. Citroensap is een goede natuurlijke manier om de pH naar beneden te brengen; gebruik het alleen niet in hydrosystemen of druppelaars want het kan je leidingen verstoppen, en vind ze dan nog naar eens terug 😉

Screen of green

Wanneer de dames drie nodes hebben top ik ze. Ik wil mijn scrogrek namelijk weer gebruiken. Die maak ik dan vast met verstelbare Heavy Hangers zodat ik het rek in de hoogte kan verstellen. Doordat ik het rek gebruik hoef ik de planten straks niet met bamboe te ondersteunen. Het rek zelf bestaat uit pvc-buizen en waslijn. Ik laat de planten dicht bij elkaar staan want het rek is 1 x 1 meter en mijn tent is 1,2 bij 1,2 meter.

Voor de zekerheid heb ik ook mijn koolstoffilter maar eens vervangen. Op dit moment draait de afzuiger echter nog niet. De plantjes hebben het nog niet nodig en het zorgt voor een te lage temperatuur in de tent. Alleen de ventilator draait dus op het moment en daarmee blijft de temperatuur stabiel op een graad of 23. Nadeel is wel dat de planten ook minder vocht verdampen waardoor de sapstroom op een laag pitje draait. De luchtvochtigheid is rond de 55%. Ik wens jullie een goede week toe en smoke on!

Barney Green.

(advertenties)