(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is even stil geweest in onze langlopende serie van te vermijden oorzaken dat je met wiet gepakt wordt, maar we hebben er weer een originele bij. En die is seizoengebonden ook, want een piepjonge automobilist verspeelt meer dan een verkeersboete door zijn 2 kale voorbanden… 

Van een kale auto kan je best plukken

Over naar de wietschuur van Europa, ofwel ons eigen Noord-Brabant jongen! In Breda was de plaatselijke politie dinsdag bezig om het begrotingstekort wat aan te vullen door automobilisten te pakken op van alles en nog wat. Helaas betekende dit voor een kersverse chauffeur – slechts 19 jaartjes jong – uit het nabij gelegen Sint Willebrord dat ie ook zijn voiture aan de kant van de Moleneindstraat mocht parkeren.

Reden? Twee kale voorbanden.

Geldboete is voor politie niet genoeg

Nou is dat al vervelend genoeg, want volgens de wet kosten 2 ‘ondeugdelijke banden’ je maar liefst 210 euro. Wat makkelijk te voorkomen was geweest als onze piepjonge automobilist op tijd zijn winterbandjes onder de wagen had laten monteren. Maar goed, met de geldboete voor kale banden is het drama nog maar net begonnen.

De agenten wilden om een of andere reden – nerveus gedrag van de nog onervaren bestuurder wellicht? – ook de rest van de auto ‘controleren op de aanwezigheid van mogelijk verboden goederen’. Stom genoeg geeft de jonge bestuurder hen nog toestemming ook…

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: als je wiet in je auto hebt zorg dan in ieder geval dat je je netjes aan de verkeersregels houdt! [foto: Cory Lucas Robert gomez/Shutterstock]

‘Verboden goederen’

Of deze agenten waanzinnig goeie neuzen/ogen hebben, of dat het eenvoudigweg een toevalstreffer is geweest weten we niet, maar we weten wel dat er inderdaad ‘verboden goederen’ worden gevonden. Allereerst komt er uit een opbergvakje onder het stuur (en we citeren de politie even die ons tekst en uitleg geeft:) ‘een kleine hoeveelheid hennep, vloei en een zogenaamde grinder (daar kun je hennep mee fijn malen om het vervolgens in een joint te kunnen verwerken) tevoorschijn’.

Kilo in de kofferbak

Nou is voor zover wij weten het nog steeds NIET verboden om een kleine hoeveelheid wiet bij je te hebben (max 5 gram mag namelijk volgens de Opiumwet), maar toch besloten de agenten om verder te zoeken. En ja hoor, in de kofferbak lag een tas met nog eens 1 kilo wiet!

Na een middag op het politiebureau mocht de jongeman naar huis, al zal hij zich later nog bij de rechtbank mogen melden voor dit akkefietje. Moraal van het hele verhaal? Winterbanden jongen!!

[openingsfoto:  Oscar Carrascosa Martinez/Shutterstock]
(advertenties)