(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ergens in een uithoek van Europa ligt Moldavië, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. Zelden tot nooit horen wij daar iets cannabis-achtigs vandaan komen, tot deze week. Want met de wortels daarginds is iets vreemds aan de hand, iets heel vreemds…

Gevangenis nr. 17

Over naar Moldavië dus, een landje met slechts 4,5 miljoen inwoners. Tot 1991 was het trouwens helemaal geen landje maar behoorde de hele mikmak daar toe aan de commies van de Sovjet-Unie. Goed, verder valt er werkelijk niet veel zinnigs over dit land te melden, dus over naar het cannabis-aspect maar.

Op zes januari kwam er een vrouwtje van 58 jaar oud naar Gevangenis nr. 17, die gelegen is in de stad Rezina. Het vrouwtje, dat gelukkig slechts bezoeker was, had een gezond cadeautje bij zich voor een 28-jarige gedetineerde. De Moldavische media melden verder niets over de relatie tussen het vrouwtje en de gevangene, maar gezien de leeftijden moeten we terdege rekening houden met een moeder-zoon relatie.

Wortels met inhoud

Hoe dan ook, het Moldavische vrouwtje had dus een bos wortels bij zich. Niet al te schone penen mogen we wel stellen, gezien de foto’s die ervan verspreid zijn. Maar tijdens een controle door het gevangenispersoneel bleek het ook helemaal niet om die oranje rakkers te gaan, maar om de inhoud van de wortels.

In de uitgeholde oranje groenten bleek namelijk wiet te zitten. En niet zomaar wiet mensen, SPUITEN met wiet zelfs! Drie stuks maar liefst, elk gevuld met 10 ml van de in Moldavië streng verboden substantie.

Hoe het verder met het vrouwtje is afgelopen weten we helaas niet, maar gezien het feit dat dit alles zich dus in Moldavië afspeelt moet niet worden uitgesloten dat het wortelvrouwtje zich inmiddels bij haar bezoek/zoon heeft mogen vervoegen…

(advertentie)