(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kosten noch moeite worden bij de politie gespaard om zoveel mogelijk wietplanten te vernietigen. Neem dit recente geval in het Gelderse Aalten ter illustratie. Daar kwam zelfs een helikopter in actie alvorens de hele mikmak – inclusief zeven aanwezige tuinders – het allesverwoestende politieapparaat werd ingezogen. Na een tip, ook dat nog/weer…

Helikopter zegt ja

Terwijl de halve beschaafde wereld inmiddels normaal doet over cannabis en de andere helft toch ook de nodige gevaren herbergt (we noemen oorlog, terrorisme, milieuverkrachting et cetera), gaan justitie en politie in Nederland vrolijk door met hun zinloze war on drugs. Dat vertaalt zich trouwens in de praktijk helemaal niet in een oorlog tegen alle drugs, maar vooral in een oorlog tegen wiet(planten). Lekker makkelijk scoren nietwaar?

Afgelopen vrijdag was het weer bal in Aalten, provincie Gelderland en niet ver van de grens met Duitsland. Na een tip – ook dat is helaas heel typerend voor de Hollandse Hennepoorlog, dat de ene burger met liefde de andere verraadt – liet de politie eerst een warmtebeeldcamera omhuld door een helikopter de lucht in vliegen om nog wat meer zekerheid te krijgen over het eventuele ingrijpen op kosten van de belastingbetalers. En ja hoor, de camera gaf rood licht: actie!

Foto’s kieken

Tegenwoordig speelt de doorsnee agent ook graag voor Peter R. de Vries Misdaadverslaggever  op de sociale media en dus konden we in dit geval al een foto zien van de tocht per politieauto op weg naar de locatie aan de Gendringseweg in Aalten (het moet allemaal niet nog gekker worden):

Wiet in woning en schuren

Nou ja, we zien in ieder geval dat ze wel vroeg opstaan bij de politie, aangezien dit kiekje ’s ochtends gemaakt is. Eenmaal op de bestemming aangekomen troffen de flikken in de woning een kwekerij met 90 planten aan. Klein bier, want de teller sloeg pas echt flink in het rood toen ook de bijbehorende schuren doorzocht werden. In de eerste schuur bleek namelijk een wietplantage met ongeveer 1100 dames te huizen:

Nóg een kwekerij in aanbouw

Met 1190 wietplanten ben je geen kleine speler meer, dat dienen we de agenten na te geven. Maar de cannabiskoek was voor de autoriteiten nog niet helemaal op, want in een volgende schuur bleek alles in voorbereiding om ook daar met wietteelt te gaan beginnen:

Pluk ze maar!

Afijn, hoe gaat dat dan verder in Nederland anno 2018? Iedereen die aanwezig was werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor (nog meer diensturen, geld en mankracht ertegenaan). In dit Gelderse geval gaat het om 2 vrouwen en 5 mannen in de leeftijd van 24 tot 43 jaar, merendeels uit de provincie zelf. Vanzelfsprekend worden alle 1190 wietplanten plus alle bijbehorende kweekapparatuur zonder veel pardon vernietigd.

Om de overheidspesterij helemaal van een extra laagje (gla)zuur te voorzien werden ook maar gelijk alle aanwezige auto’s in beslag genomen,


zodat iedereen vanavond weer lekker rustig en veilig kan gaan slapen… Welterusten Nederland!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)