(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu zijn voorraadpotten weer zijn gevuld, komt Barney zelf weer een beetje tot rust en dat levert interessante plannen op voor het nieuwe jaar. En het blijft ook niet bij plannen want onze schizofrene kweker heeft al een XL kweektent opgezet om de planten goed te kunnen filmen. 

Ik weet niet of het nog mag, maar ik ga het gewoon doen, what the f*ck. Nog de beste wensen mensen! Dat het maar een mooi kweekjaar mag worden. De oogst is droog en daarover gesproken; er ligt een smakelijke Nebula II CBD joint op mijn lip. Wat relaxte urban jazz klinkt uit de speakers en mijn vingertoppen rusten op de toetsen. Kortom, tijd voor mijn eerste verslag van 2018. Ik heb de eerste week van het jaar overgeslagen omdat ik het een en ander moest voorbereiden, maar daarover straks meer.

Zoals je wellicht weet, heb ik de Nebula en de Mango Haze tijdens de kerstdagen geoogst. De toppen zitten nog in weckpotten om te curen maar de Nebula II CBD smaakt me goed en geeft een actieve high. Ik heb de Mango Haze ook geprobeerd maar ik denk dat de smaak daarvan pas echt tot zijn recht komt na het curen. Begrijp me niet verkeerd, ze smaak nu ook heerlijk maar ik kan geen mangosmaak onderschijden. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit mango eet, maar mijn vrienden proeven het ook niet. Maar goed, ondanks dat geeft de CBD Mango Haze me wel een zwaardere stone; lekker relaxend en ontspannen, lekkere wiet om bij een goede film te roken, gets you in the mood.

Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit mango eet, maar mijn vrienden proeven het ook niet

De laatste ronde met de Nebula en de Mango Haze verliep helaas niet echt van een leien dakje. Ik had veel last van gele bladeren en de toppen wilden ook niet echt hard worden. Toch heb ik droog ongeveer 360 gram Mango Haze en 73 gram Nebula II CBD. Dit oogstgewicht is voor mij wel een teken dat ik het niet helemáál verprutst heb.

Blue Berry, the movie

Ja, 2017 is geweest, een gesloten boek. 2018 is waar het om draait en ik heb toffe plannen! Ik wil mijn kweekrondes voortaan namelijk filmen. De eerste ronde die gefilmd gaat worden is de Blue Berry van Spliff Seeds.

Om de voortgang van de planten goed te kunnen filmen, heb ik de gorilla tent afgebroken en een Budbox van 120 x 240 x 200 opgezet. Nee, ik ga er niet meer dan vijf planten in zetten maar gebruik de extra ruimte om te filmen. In de ene helft van de tent staan de vijf planten in dobbelsteen formatie (één in elke hoek en de vijfde in het midden) en een webcam. In de andere helft van de tent staat mijn Nikon D3200 camera.

Zowel de webcam als de Nikon maken een timelapse movie die ik na de oogst zal monteren tot één goed lopende film. Ik gebruik voor het ontkiemen en de groeifase de Budmaster II HPS 9 led kweeklamp. Tijdens de bloei gebruik ik mijn 600 Watt HPS.

Eerste zaailingen gespot

Ik heb de zaadjes direct in de grote potten gedaan en vervolgens de afzuiger uitgezet zodat het snikheet werd in de tent en de zaailingen het lekker warm hadden bij het ontkiemen. Ik vond namelijk dat het vrij lang duurde voor de plantjes boven de grond kwamen. Maar toen zag ik dat het ook maar 19,6 graden in de tent was, een beetje aan de koele kant dus.

Door de afzuiger uit te zetten ging de temperatuur snel omhoog naar 23,8 graden en kon ik een halve dag later al het eerste plantje verwelkomen. De tweede kwam zojuist boven de grond piepen maar vanaf volgende week zijn ze alle vijf van de partij. Ik wens jullie een goede kweekweek, smoke on!

Barney Green

(advertenties)