(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De bloeifase van Barney’s sativa dominante Mango Haze vordert gestaag. We tellen al tien weken op 12/12 maar de dames weten niet van ophouden. Gelukkig voor Barney staat er in zijn kweektent ook een indica die nog voor de kerstdagen geoogst kan worden. 

Terwijl de sneeuw buiten alweer langzaam wegsmelt, trekt de herfst door mijn medicijntentje. Ik draai mezelf een Zombi Kush joint en zet een lekker bakkie koffie. Kush en koffie zijn wat mij betreft een gouden combinatie, heerlijk!

We zijn inmiddels alweer in week tien van de bloeifase van de CBD Mango Haze en de Nebula II CBD, de tijd gaat snel. De laatstgenoemde is een indica en is dan ook al een stuk verder dan de sativa dominante CBD Mango Haze planten. Hij gaat volgende week om, ik ben al met spoelen begonnen.

CBD Mango Haze

De CBD Mango Haze dames moeten nog wel een week of twee doorbloeien, ik begin deze week vast met spoelen zodat ze over twee weken helemaal schoon zijn. Ik heb de fruitige dames afgelopen week nog drie keer bijgevoed en dat zie je; de toppen worden al wat dikker. Het zijn geen fotogenieke planten maar dat komt ook door het supercroppen. Daardoor hebben ze een beetje een warrig uiterlijk gekregen.

De middelste plant in mijn tent is een CBD Mango Haze die al aardig wat kracht verloren had omdat ze wat teveel strekte. Waarschijnlijk heeft ze ook wat stress gehad toen de lamp een paar weken geleden ineens stuk ging. Gelukkig had ik een reservebulb liggen dus dat was snel opgelost. Zorg ervoor dat je altijd een reservebulb in huis hebt want het kan soms lang duren voor je er een in huis hebt.

Spoelen en opruimen

Voor het spoelen gebruik aangezuurd water met een pH-waarde van 6.0. Zo worden de resten van de voeding goed mee genomen. Nu mijn dames in de herfst van hun leven zijn, haal ik voorzichtig de dode bladeren weg. Aangezien ik niks wil verstoren doe ik dat met een grijpstok waar ze ook buiten het afval mee oppakken. Als een blaadje niet uit zichzelf loslaat ga ik er niet aan trekken want dan richt je meer schade aan dan nodig is. Laat ook niks op de grond liggen maar ruim alles netjes op; dode afgevallen bladeren trekken alleen maar beestjes aan.

Nebula II CBD

De Nebula II CBD is zoals gezegd dus bijna klaar om te oogsten. Ik heb een paar weken geleden geschreven dat haar toppen luchtig zijn maar dat is in de afgelopen week mooi bijgetrokken. De Gorilla kweektent heeft een geweldige reflecterende binnenkant wat voor veel lichtval op de planten zorgt, en dat helpt. Met een beetje mazzel heb ik rond de kerstdagen een heerlijke Nebula II CBD joint op de lip. En met deze positieve gedachte wens ik jullie een goede week toe! Smoke on.

Barney Green

(advertenties)