(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De bulb van een HPS kweeklamp heeft maar een beperkte levensduur. Dat ondervond Barney deze week ook. Gelukkig had hij een splinternieuwe op voorraad liggen zodat zijn CBD Mango Haze weer in het zonnetje staat.  De sativa’s strekken nogal, maar niet het kerstcadeautje dat Barney voor zichzelf kweekt.

Een smakelijke joint ligt op mijn lip terwijl relaxte reggae van UB40 in mijn oren klinkt. De computer staat al aan en lijkt het al te weten; het is tijd voor mijn wekelijkse relaas over de CBD Mango Haze. De planten staan zes weken in bloei; negen weken geleden werden ze ontkiemd.

Nieuwe bulb

Gisteren heeft mijn bulb het begeven, de lamp van mijn 600 Watt HPS dus. Gelukkig had ik een nieuwe bulb liggen en kon ik hem meteen vervangen. Een nieuwe bulb kost de hoofdprijs niet dus ik hou er altijd een op voorraad. Ik zou iedereen aanraden om hetzelfde te doen want een bulb heeft maar een beperkte levensduur. Na verloop van tijd neemt de lichtkracht steeds verder af dus vervang hem op tijd. Als hij het begeeft zoals bij mij, dan heb je eigenlijk te lang gewacht.

Ik hoor dat sommige kwekers hun bulbs na iedere ronde vervangen, omdat ze er zeker van willen zijn dat ze hun planten altijd de maximale hoeveelheid licht geven. Das misschien wat overdreven maar over het algemeen raadt men wel aan om een bulb na twee rondes te vervangen, maximaal drie. Goed, mijn bulb schijnt in ieder geval weer op volle kracht!

Wederom supercroppen

Omdat tussen mijn planten nogal wat uitschieters stonden, heb ik vorige week het een en ander gesupercropped. Toch was het bladerdek me daarna nog niet egaal genoeg en groeide een van de takken een dag later alweer vrolijk omhoog. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, daarom heb ik de tak nu maar even vastgebonden aan een stuk bamboe. Ik een haakse hoek van het bamboe gemaakt, zodat ik de tak mooi horizontaal kan vastbinden.

Aan de buitenkant staan nog wat lange uitschieters zoals je ziet. Die laat ik zo omdat ze aan de rand van de tent wel op een goede afstand tot de lamp groeien.

Kerstcadeautje

De oplettende lezer weet dat ik naast de CBD Mango Haze nog een CBD soort kweek genaamd Nebula. het grootste verschil tussen de CBD Mango Haze en de Nebula is dat de laatste indica dominant is. Dat kun je zien aan de bladeren. De bladvingers van een indica zijn veel breder dan die van een sativa. Omdat ook de bloeifase van een indica een stuk korter is dan die van een sativa, hoop ik de Nebula al voor de kerst te kunnen oogsten en heb ik een lekker wietje om tijdens de kerstdagen te roken.

De Nebula II CBD is korter, heeft bredere bladvingers en rondere toppen, duidelijk een indica.

Krachtvoeding

Als je mijn foto’s bekijkt zie je dat een van de planten nog bijna geen toppen laat zien. Een andere dame heeft wat gele bladeren. Ik ben denk ik iets te lui geweest met voeden maar dat ben ik aan het inhalen. Ik ben nu bij het voeden ook de PK-booster gaan gebruiken en de Mills Start laat ik achterwege. Ik hoop dat de plant met de gele bladeren nog een beetje bijtrekt maar bladeren die geel zijn worden doorgaans niet groen meer. Wellicht compenseert de extra power van de nieuwe bulb het een en ander. Ik wens jullie ondertussen weer een goede week toe en zeg zoals altijd: smoke on!

Barney Green

(advertenties)