(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een nieuwe week een nieuw kweekavontuur van Barney Green. Zijn fruitige CBD Mango Haze planten staan ondertussen vol in bloei en maken het wel. Nu de ‘R’ weer in de maand is wordt het tijd om met de kou rekening te houden. Barney legt uit waarom zijn planten er ook in de winter warmpjes bijstaan.

Met een heerlijke CBD Spliff Berry joint op de lip en een bakkie koffie bij de hand beschrijf ik vandaag de ontwikkelingen van de CBD Mango Haze. De zaden komen van CBD Crew en de muziek wordt verzorgd door Chris Botti, jazzy trompetmuziek is het.

Vol in de bloei

De planten zijn vol in de bloei gegaan. Ik had uitgelegd dat het verpotten wat moeizaam verlopen was door pijn in mijn rug. Eén van de planten was als het ware uit elkaar gevallen als een bloem die zich tentoonspreid. Ik heb haar uiteraard gewoon laten staan maar vroeg me wel af of ze er weer bovenop zou komen. Ik had verwacht dat de takken weer naar het licht zouden groeien en de plant daardoor weer rechtop komen. Dat deed ze niet maar ze groeit wel gewoon door. Alleen nu met haar takken wijd gespreid en meerdere toppen.

Ik had de dames getopt op de laatkomer na, die had nog wat hoogte in te halen namelijk. Ze is aardig op de rest ingelopen maar helemaal op gelijke hoogte groeit ze nog niet. Misschien dat ik haar op een verhoging zet om het hoogteverschil goed te maken.

Je kunt al goed zien dat de bloei goed op gang is gekomen nu. Ik kweek op potgrond en daar zit al voeding in dus ben ik voorzichtig met bijvoeden. Ik gebruik Mills Nutrients, een zeer uitgebreide voedingslijn. Als je op een inert medium zoals bijvoorbeeld kokos of steenwol kweekt heb je wellicht de hele lijn nodig. Maar als je zoals ik op bemestte potgrond werkt, dan hoef je lang niet alles te gebruiken. Overdaad schaadt en daar kan de plant zelfs het loodje door leggen.

Slim klokken

Nu het ook buiten wat kouder is moet je opletten dat het niet te koud wordt wanneer de lampen uit staan. Eigenlijk wil je het kwik niet onder de 19 graden hebben ’s nachts. Dat is ook de reden dat mijn lampen van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s morgens branden en juist overdag uit staan. Overdag is het immers warmer dan in de nacht.

Tja, en dan wordt het ineens wintertijd, wat doe je dan? Helemaal niks dus. Zou je de klok van je ruimte ook verzetten dan zorgt dit alleen maar voor onnodige stress voor de planten. Daarom kies ik altijd een tijd die mij ook uitkomt als de tijd verzet wordt. Kijk, van 8 tot 8 wordt dan van 7 tot 7, nog steeds prima te doen. Bij het aanmaken van de voeding gebruik ik citroensap om de pH-waarde rond de 6 te krijgen. Dit werkt prima maar is niet aan te raden als je een hydrosysteem gebruikt, het kan je druppelaars verstoppen. Ik ga mijn dames even vertroetelen en wens jullie een goede week toe. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)