(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De laatste loodjes van de Gold Bar Kush planten zijn aangebroken, en dit is dan ook een van de laatste kweekverslagen van de hand van Barney Green. De wietplanten worden nog één of twee weken gespoeld. Met een beetje geluk weten we dan nog voor het einde van het jaar, of de HPS of de HPS-Killer voor de beste resultaten heeft gezorgd…

Hallo mensen, welkom weer. Dit zal een van mijn laatste kweekverslagen van dit jaar worden, aangezien ik van plan ben de Gold Bar Kush over één of twee weken te oogsten. Het zou een mooie afsluiting van het jaar zijn om oud & nieuw met een lekkere dikke Gold Bar Kush joint te kunnen vieren.

Maar zover is het nu nog niet, dus laat ik beginnen; Simply Red zorgt voor de nodige muzikale pret en mijn blowtje brengt me in de juiste stemming. Zoals je weet staat deze ronde niet alleen in het teken van de Gold Bar Kush van Spliff Seeds maar ook van de HPS Killer en diens prestaties in vergelijking tot die van mijn oude vertrouwde 600 Watt HPS.

De led en de HPS hebben volgens mij een vergelijkbaar bereik, qua kweekoppervlak. Het is alleen wel aan te raden om met deze led ook een scrogrek te installeren, want de planten hebben de neiging om wat te strekken onder deze lamp. Ik had ze achteraf beter ook wat langer kunnen laten groeien, dan kun je er zeker meer uit halen.
De wietplanten onder de HPS hebben ook mooie toppen, al lijken de dames onder de led wat verder zijn in de topontwikkeling.

Lang verhaal kort; ik kan op dit moment nog geen duidelijke winnaar aanwijzen. Beide lampen hebben zo hun effect op de planten. Zowel onder de led als onder de HPS groeien mooie harde toppen; ik heb het idee dat de opbrengst per Watt niet ver uit elkaar zal liggen. Beide kweeklampen hebben zo hun voor-en nadelen.

Groeien en bloeien

Het voordeel van de HPS Killer (een 480 Watt led kweeklamp) is dat je hem zowel tijdens de groeifase als de bloeifase kunt gebruiken. De led heeft daarvoor een speciale groei- en bloeistand waarmee je het lichtspectrum voor groeien of bloeien kunt instellen. Bij een HPS kweeklamp kun je daarvoor de lamp verwisselen. Dat is in principe een kleine moeite maar verzeker jezelf er dan wel van dat het voorschakelapparaat dat je gebruikt zowel voor metaal halide als HPS bulbs geschikt is. Metaal halide bulbs gebruik je tijdens de groeifase, en HPS bulbs zijn beter tijdens de bloeifase. Ikzelf moet eerlijk zeggen dat ik geen metaal halide bulb gebruikt heb maar de groeifase gewoon onder de HPS lamp heb gedraaid, want dat kan ook, al is het niet ideaal.

Op naar de oogst!

Liefst oogst ik de alle planten gelijktijdig. Wellicht zullen de planten onder de led daardoor wat rijper zijn dan die onder de HPS maar dat zorgt juist voor de nodige variatie in effect straks. Ik wacht zeker nog een week, en misschien wel twee. Heb ook geen haast verder want ik heb gelukkig nog wel het een en ander te roken.

Ter voorbereiding op de oogst ben ik alvast met spoelen begonnen. Ik wil de planten altijd minimaal twee weken alleen water geven voordat ik ze oogst. Zo weet ik zeker dat er geen overmatige voedingsresten in de wiet achterblijven, en de plant genoeg kans heeft gehad om schoon water te drinken. Je ziet dat het spoelen effect heeft, de bladeren worden langzaam steeds geler, net als die van de bomen in de herfst.

Gold Bar Kush blijkt een discrete wietsoort te zijn. Wanneer ik de tent inloop komt me niet meteen een heel sterke geur tegemoet. Wanneer je de toppen echter even aanraakt komt de geur vrij en ruikt de Gold Bar Kush heerlijk!
Na de oogst begin ik een natuurlijk weer een nieuwe ronde (dat zal dan in het nieuwe jaar zijn). Ik wil dan gaan voor de Sweet ’n Sour van Spliff Seeds.

De Sweet ’n Sour kweek ik dan weer gewoon onder de HPS kweeklamp, en wel in mijn 2,4 meter hoge Gorilla kweektent van 1,20 bij 1,20 meter. Daarin kan ik het klimaat beter controleren; mijn afzuiger heeft nu moeite om de lucht in de veel grotere kweektent adequaat te verversen. Maar eerst maar eens oogsten, wellicht doe ik dat volgende week al, misschien pas over twee weken. Hoe het ook zal lopen, ik wens iedereen een fijne kweekweek en roep… smoke on!

Barney Green

(advertentie)