(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een smeulende joint, een dampende kop koffie en een toetsenbord. Je raadt het: het is de hoogste tijd voor een verse kweekupdate vanuit de XL-kweektent van Barney Green. Daar is het nog volop zomer en staan de wietplanten in bloei. Toch is het niet alleen wietgeur en moonshine deze week…

In mijn kweektent staan nog steeds drie CBD Compassion en twee CBD Kush wietplanten. Het is de zesde week van de zichtbare bloeifase onder de HPS Killer led kweeklamp. De dames staan daar zichtbaar te genieten, het is één groot bloeifestijn in mijn tentje en de planten gaan uitstekend.

Trips!

Allemaal helemaal goed, zou je denken maar ik heb ook slecht nieuws. Er zit ongedierte in de tent, Trips om precies te zijn. Ik baal er goed van maar een lieve vriendin heeft me aan roofmijten geholpen en dat scheelt. Roofmijt is ook een insect en een natuurlijke vijand van trips. Ik heb ze gisteren in mijn kweektent losgelaten om de trips op een biologische manier te bestrijden. De roofmijt vreet niet alleen de trips op maar ook hun eieren en pas geboren larven; ik hoop dat ze de slag winnen!

Ik kwam erachter dat er trips op mijn planten moest zitten, toen ik een lichte verkleuring zag op de bladeren. Ik heb een stukje blad ook onder de microscoop gelegd en daar heb ik een foto van gemaakt. De trips maken een gaatje in je bladcellen en zuigen daar het sap uit waardoor de cel afsterft. Wat overblijft zijn kleine zilverkleurige vlekjes op je blad.

Hoe ik aan de trips ben gekomen? Nou, dat zal wel mijn eigen schuld zijn want ik loop met mijn hond door de natuur, en aai nog een aantal van zijn behaarde vrienden. Ieder huisdier kan trips of eitjes ervan in de vacht hebben, die ik dan op mijn beurt weer ongemerkt meeneem in mijn kweektent. Het belangrijkste is het op tijd opmerken van de trips, zodat de schade beperkt blijft. Ik denk zelf dat ik er op tijd bij was en hoop dat de roofmijt het snel oplost.

Gold Bar Kush

Toevallig ben ik in de groeikast alvast begonnen aan de volgende ronde met Gold Bar Kush, dus heb ik daar uit voorzorg ook maar wat roofmijt uitgezet. Dat wordt trouwens best een bijzondere kweekronde want ik zal de HPS Killer letterlijk tegenover een (600 Watt) HPS kweeklamp gaan testen. Ik gebruik daarvoor de Budbox 120 x 240 x 200cm waarin aan de ene kant de HPS Killer, en aan de andere kant de HPS lamp komt te hangen.

Ik heb de CBD Compassion en de CBD Kush van deze ronde nog twee keer verwend met Green Sensation en een beetje Alga Bloom. De CBD Kush heeft al mooie toppen en die groeien nog steeds. De Kush is de snelste bloeier en de Compassion loopt achteraan, maar dat ligt ook aan het verschil tussen indica en sativa.

Ledburn?

Ik heb de lamp op twee meter hangen en hij staat volop aan, dus beide standen aan (groei + bloei). Er is nog geen ledburn te zien, maar aan CBD Compassion vergelen wel een aantal bladeren, die ook afsterven. Van de CBD Kush zijn het de topbladeren die licht beginnen te vergelen.

Voor de CBD Kush is het over twee à drie weken oogst tijd dus die verkleuring hoort bij het einde. Ik geef deze dames nog twee keer wat extra voeding en daarna ga ik spoelen en dat doe ik de laatste twee weken. De vergeling van de CBD Compassion bladeren zijn het gevolg van de ventilator en die heb ik nu zo gezet dat hij langs de planten blaast en er niet vol op staat. Ik moet daar nog een vervanger voor zoeken.

Ik wens jullie een fijne week toe en roep smoke on! 

Barney Green

(advertentie)