(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog één weekje en dan zal Barney zijn Gold Bar Kush planten oogsten. Zowel onder de HPS lamp als de HPS Killer led kweeklamp verschijnen nu steeds meer bruine bloeiharen, en de planten gaan volgens Barney redelijk gelijk op. Snel kijken hoe ze er in deze voorlaatste week bij staan.

Ik luister naar Mariah Carey – het is per slot van rekening bijna kerstmis – terwijl ik een dikke toeter opsteek om in de stemming te komen. Nee, niet de kerststemming maar de juiste stemming om de voortgang van mijn Gold Bar Kush planten te beschrijven.

Groene kerst

Het gaat goed met de planten, kan ik wel zeggen. Waarschijnlijk weet je het nog wel maar voor degenen die kort van geheugen zijn herhaal ik het nog maar eens; van de vijf wietplanten staan er twee onder een 480 Watt HPS Killer (led kweeklamp) en drie onder mijn vertrouwde 600 Watt HPS kweeklamp. Ze staan alle vijf in bloeiweek nummertje 9 en de toppen zwellen nog steeds, al worden steeds meer bloeiharen nu bruin. Ik denk dat ik ze nog een week laat staan en dan oogst maar dat lezen jullie dan volgend jaar. Het zal voor mij in ieder geval wel een groene kerst worden dit jaar.

HPS vs. HPS-Killer

Ik heb nog steeds het idee dat de resultaten van de HPS en de HPS Killer niet ver uit elkaar liggen; de verschillende wattages van de lampen in acht genomen. Wel moet ik zeggen dat de test beter was geweest in twee verschillende tenten want nu overlapt het licht van de lampen elkaar enigszins.

Kijk, de HPS heeft zich in het verleden al aan me bewezen. Met de led heb ik minder ervaring maar dat wil niet zeggen dat led minder goed is. Het is sowieso een hele besparing aan energie. Ik weet dat een led kweeklamp meestal duurder is maar hij gaat wel veel langer mee. Bij een conventionele HPS moet je liefst per ronde een nieuwe bulb aanschaffen en bij de aanschaf van de lamp hoort ook een beveiligde schakelkast met een relais.

Bij HPS hoef je geen scrog grootmeester te zijn al werkt dat wel beter maar is geen nood zaak. Bij deze led zou is scroggen wel aan te raden want dat geeft betere resultaten. Een led kweeklamp geeft ook minder warmte af en dat scheelt in gebruik van de afzuiger. Ook hoef je minder water te geven.

Al met al denk ik dat je al dit soort plus- en minpunten moet meenemen. Ik ga de volgende ronde weer alleen met de HPS kweken, omdat ik daar meer ervaring mee heb en beter oogst met die lamp. Maar dat is puur een persoonlijke voorkeur. Ik vind de Gold Bar Kush er erg mooi uitzien; en dat terwijl de temperatuur toch wel een issue is geweest deze keer.

Goed tegen stress

Ik vind de dames ook erg stressbestendig, al moest ik de planten onder de led wel een aspirine geven. Even voor de duidelijkheid: een paracetamol is geen aspirine want de stof waar het om gaat is salicylzuur en dat zit niet in paracetamol. Let daar op, al kan een paracetamol denk ik geen kwaad maar het zal niet het gewenste effect geven. Ik wens iedereen voor nu een fijne kerst en een gelukkig nieuw kweekjaar, smoke on!

Barney Green

(advertentie)