(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het ging weleens beter met wietplanten van Barney Green. De Sweet ’n Sour dames zien er wat pips uit; tenzij ze in hongerstaking zijn, lijkt het erop dat ze het een en ander aan voedingsstoffen tekort te komen. Eens kijken hoe Barney daar zelf over denkt…

Uit mijn speakers klinken de vrolijke reggae tunes van Gentleman. In mijn kweektent is de stemming echter iets minder vrolijk; de dames zijn te licht van kleur naar mijn smaak, en ik baal een beetje van de langzame groei deze keer. Het was ook een puntje van commentaar dat ik na mijn laatste kweekverslag van een lezer kreeg, dat de planten er slecht uitzagen voor hun leeftijd.

Voedingstekort of wateroverschot?

Nu kan ik ter verdediging roepen dat ik de groeiweken tel, vanaf het moment dat ik mijn wietzaden in de grond stop, en groeiweek vijf dus eigenlijk de vierde groeiweek is. Maar eerlijk gezegd vind ik zelf ook dat de planten deze keer nog aan de kleine kant zijn. De kleur is ook niet mooi groen en er moet dus haast wel iets aan de hand (geweest) zijn, waardoor de planten een achterstand hebben opgelopen.

De dames hebben sowieso een voedingstekort gehad, alleen ben ik er niet helemaal zeker van of dat niet een opnameprobleem is. Ik ben ze toch maar bij gaan voeren en ik heb het idee dat de kleur langzaam weer terug komt. Als de extra voeding de planten weer helemaal groen krijgt, valt de potgrond mij toch wel erg tegen. Dat zou namelijk ook al de nodige mineralen moeten bevatten, ook al is het geen speciale ‘cannabis aarde’.

Wat ook zou kunnen, is dat de temperatuur en de luchtvochtigheid wat te laag en te hoog zijn. Het is met de lamp aan, namelijk maar 23 graden en ’s nachts 18 a 19 graden. Tegelijkertijd is de luchtvochtigheid wel 64%. Tel hier het kleine formaat van de dames bij op en dan zou het zomaar kunnen, dat ik ze wat teveel water heb gegeven.

Bij een lage temperatuur en een hoge luchtvochtigheid, drinken kleine wietplanten natuurlijk ook niet veel. Voor de zekerheid laat ik de aarde even wat droger worden voor ik weer water geef, en heb ik de radiator wat hoger gezet.

Fimmen en vertakken

Op zich gaan de planten nu ook weer niet zó slecht hoor. Ik heb het idee dat de groei bij de twee grootste  dames nu toch wel een beetje op gang komt. De andere drie komen ook al aardig bij maar zoals je weet zijn twee daarvan ook twee weken jonger, en is het dus logisch dat die wat kleiner zijn.
De twee grootste planten zijn afgelopen week gefimd, wat er voor heeft gezorgd dat er mooie vertakkingen zijn gevormd. De planten ontwikkelen zich door het fimmen wat meer in de breedte.

Ik zal de drie kleine dames ook nog wel fimmen maar ik wacht wel tot ze dan wat groter zijn. Al is er één die nu al gefimd zou kunnen worden, maar ik wil dat ze eerst weer een beetje op kleur komt.

Voorraadbeheer

Op zich zou ik de planten graag laten groeien tot de hele tent een grote groene jungle is maar ik heb daar geen tijd voor. Mijn wiet is op, en ik heb dus een nieuwe voorraad nodig. Zoals jullie weten gebruik ik cannabis medicinaal, waardoor ik ook extra baal van het langzame tempo deze ronde. Ik hou ze nog wel één week op de groei en dan ga ik over op de bloeifase. Ik kijk nog wel even hoe het dan met de kleinsten gaat, misschien plak ik er nog een extra groeiweek aan vast.

Ik denk dat ik volgende week de laatste plant kan verpotten, zodat ze allemaal in de 18-literpotten staan. Tot dan! Smoke on!

Barney Green

(advertentie)