(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Griekenland is goed bezig, tenminste als het om cannabis gaat. Het land haalt honderden miljoenen euro’s aan investeringen van buitenlandse cannabisproducenten binnen en deze maand kreeg hoofdstad Athene de eerste wietautomaat. Ook leuk, men is van plan om ook toeristenhotels en stranden van dit schitterende apparaat te gaan voorzien!

 

Cannabis automaat met 419 producten

Tot een jaar geleden was het behelpen in Griekenland wat cannabis betreft. Maar toen eindelijk het verstand overwon en men – om te beginnen – medicinale cannabis legaliseerde plus de grenzen opengooide voor buitenlandse wietinvesteerders bleek er ineens een nieuw paradijs op aarde te zijn bijgekomen.

Om dat nog maar eens te onderstrepen werd begin deze maand de allereerste volautomatische ‘cannabis vending machine’ geopend in het centrum van Athene. Handig voor zowel de inwoners als de toeristen, want de machine telt liefst 419 verschillende cannabisproducten! Vooralsnog van Italiaanse (import)makelij, dat dan wel.

Alleen CBD, nog geen THC

Maar voor we nu met z’n allen een extra lange voorjaarsvakantie boeken naar de Griekse lentezon, het gaat NIET om producten met THC erin. Jammer maar helaas, dat is nog een stapje te ver voor dit moment. Pas als ook recreatieve wiet gelegaliseerd is kunnen we de psycho-actieve cannabisproducten in een automaat verwachten, zoals in de VS en Canada wel al jaren mogelijk is.

Het is weer eens iets anders dan de Febo nietwaar..?

Terug naar Griekenland, waar de eerste wietautomaat is neergezet door Hemp Oil. Directeur Christos Botsis: “Dit idee is door ons bedrijf gepresenteerd op de Balcannabis Expo. Nu staat de eerste automaat op Stamas Pesmatzoglou in het hart van de stad. We gaan binnenkort nog een automaat plaatsen in Thessaloniki, tegenover de Witte Toren.”

Toeristentrekkers

Oké dan, het is dus een goedgevulde CBD-automaat waar we het hier over hebben. Je kan de 419 cannabidiol producten zowel met een creditcard als met cash geld uit het apparaat trekken. En mocht je later dit jaar nog op vakantie gaan naar Griekenland, dan heeft directeur Botsis verheugend nieuws. “Volgende week openen we ook een winkel met cannabisproducten en we zijn eveneens van plan om dit soort automaten neer te zetten in heel veel hotels en toeristische gebieden.”

(advertentie)