(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Belgisch Limburg en wel naar het plaatsje Dilsen-Stokkem. Dat is in rep en roer omdat hun prins carnaval maandag werd gepakt met een flinke wietplantage. En dat betekent een carnavalsoptocht zonder Prins Dario I over twee weken…

 

Nederwiet in Belgisch Limburg

Belgisch Limburg is tegenwoordig een populaire bestemming voor wiettelers, niet zelden van Nederlandse herkomst, of anders toch opgezet met NL geld en vakkennis. Of dat ook opgaat voor Dario S. uit Dilsen-Stokkem a.k.a. Prins Dario I weten we niet, feit is wel dat hij in de wiet zit.

En hoewel er met carnaval gerust uitbundig gelachen mag worden, is carnavalsvereniging De Kezelzekskes in Rotem not amused.  Sterker nog; de prins is per direct afgezet en de optocht later deze winter gaat weliswaar gewoon door, maar dan zonder de belangrijkste prinspersoon!

Prins Dario I in betere tijden… [foto: Facebook KV De Kezelzekskes]

Drie invallen bij de prinselijke familie

De carnavalsprins donderde van de praalwagen af door toedoen van het team opsporingen van politie Lanaken-Maasmechelen. Dat rolde maandag liefst drie wietplantages op, die dus allemaal met elkaar verbonden zijn via familie. Inderdaad, de familie van Prins Dario de eerste ja!

De eerste wietkwekerij stond in Maasmechelen, waar 400 planten en 300 stekken werden aangetroffen in een ‘professionele actieve en oogstrijpe plantage’ aan de Lindenlaan. Water en stroom werden ‘illegaal afgetakt’ en als bonus raapte de politie ook nog eens 20.000 euro cash van de vloer.

Daarna tufte het gezelschap ordehandhavers door naar de Molenstraat in Meeswijk, om daar het huis van de vader van onze bijklussende Prins Carnaval binnen te vallen. Niet zonder succes, want hier stonden om en nabij de 130 wietplanten.

Tot slot nog een bezoekje aan het kot van Dario I himself op de Kanaalstraat in Dilsen-Stokkem, waar de politie 125 wietplanten kon turven.

Waar is dat feestje?

Al met al bedroeg de buit twee auto’s, 20k contant-in-de-politiehand, 655 wietplanten, 300 wietstekken en 4 arrestaties: 2 mannen van 60 en 38 jaar, een vrouwmens van 58 jaar en – uiteraard – de carnavalsprins van 31 jaar…

Wij zijn uiteraard heel benieuwd naar de reactie van KV De Kezelzekskes, want het zal je maar gebeuren zeg dat de hoofdpersoon van het gehele carnavalsfeest ertussenuit knijpt voordat de bierpompen leeg zijn! Welnu, op Facebook komt de vereniging met deze verklaring:

&

Allez zotte, dan trekken wij ons toch ook lekker op aan het jeugdprinsenpaar Colin I en Hannelore I. ALAAF!!!

[openingsfoto: Facebook/KV De Kezelzekskes]
(advertentie)